Προς κατάργηση το «Παρατηρητήριο» των ΟΤΑ – Αλλάγες και στη διαχείριση του ΕΣΠΑ των δήμων

Προς κατάργηση βαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των μνημονιακών νόμων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον προεδρείο της ΚΕΔΕ μίλησε για σαρωτικές αλλαγές το αμέσως επόμενο διάστημα στον τρόπο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Δήμων, το οποίο ελέγχει την εκτέλεση των προϋπολογισμών και επιτάσσει την ύπαρξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση Βούτση – ΚΕΔΕ, οι δήμοι θα συνεχίσουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 με τους ήδη συνταχθέντες προϋπολογισμούς, αλλά τον Οκτώβριο με τις αναθεωρήσεις θα υπάρξουν αλλαγές. Για τις συγκεκριμένες αλλαγές το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού προηγηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ευρωπαϊκά κονδύλια

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών μελετά την πρόταση της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Συγκεκριμένα, στο “τραπέζι” έχει πέσει πρόταση οι δήμοι να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα κονδύλια που σχετίζονται με κοινωνικές δομές και να “απαγκιστρώνονται” από τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης και των Περιφερειών.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Προς κατάργηση το «Παρατηρητήριο» των ΟΤΑ – Αλλάγες και στη διαχείριση του ΕΣΠΑ των δήμων”

  1. Ανώνυμος

    Για να συνεχιστεί το φαγοπότι των δήμων και με το ΕΣΠΑ. Χώρια ο χορός των ρουσφετολογικών προσλήψεων.ΕΛΕΟΣ.Κάντε μια έρευνα το τι άσχετο προσωπικό έχουν βάλει στους παιδικούς σταθμούς.

Αφήστε ένα σχόλιο