Ο 27χρονος της ληστείας στα Πετράλωνα είχε ξανασυλληφθεί πριν…6 ημέρες στην Καλλιθέα!!

Η… 18η σύλληψη, του 27χρονου που συμμετείχε στην απόπειρα ληστείας σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, ήταν πριν από έξι ημέρες στην Καλλιθέα για κλοπή. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους όπως όλες τις προηγούμενες και μερικές μέρες αργότερα δεν δίστασε να στρέψει το όπλο εναντίον αστυνομικών για να ξεφύγει. Η προτελευταία σύλληψή του ήταν… 21 ημέρες πριν, επίσης για κλοπές και πάλι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς.

Και ο δεύτερος συνεργός του όμως, ο 25χρονος που επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας… παρκούρ από μπαλκόνι σε μπαλκόνι αλλά έπεσε και έσπασε το πόδι του, είχε τέσσερις συλλήψεις και ισάριθμες… «απεριόριστες» απελευθερώσεις. Ο τρίτος συνεργός του, που κατάφερε να διαφύγει, φαίνεται και εκείνος να έχει παρόμοιο παρελθόν με τους συλληφθέντες.

Η επεισοδιακή και επικίνδυνη απόπειρα ληστείας με ανταλλαγή πυροβολισμών, καταδίωξη και συλλήψεις δύο εκ των δραστών εξελίχθηκε λίγο μετά τις 07:00 χθες το πρωί σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τρεις άγνωστοι εισέβαλλαν στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Τρώων 38, από την πύλη τροφοδοσίας του καταστήματος και επιχείρησαν να κινηθούν προς το λογιστήριο όπου ήταν αποθηκευμένες οι εισπράξεις του Σαββατοκύριακου. Στο διάβα τους βρέθηκε και ένας ιδιοκτήτης καφέ που εκείνη την ώρα πήγαινε καφέδες στους υπαλλήλους, τον οποίο οι δράστες με την απειλή όπλων τον προέτρεψαν να μπει και εκείνος στο κατάστημα.

Ένας από τους υπαλλήλους πάτησε το κουμπί του συναγερμού, κίνηση που προκάλεσε τον πανικό στους δράστες, που μεγεθύνθηκε όταν σε μόλις… 30 δευτερόλεπτα είδαν έξω από το σούπερ μάρκετ, περιπολικό της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε στην περιοχή. Δύο από τους δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα, με τον 27χρονο να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών που ανταποδίδουν τα πυρά.

Ο τρίτος δράστης εγκλωβίστηκε, φαίνεται να απείλησε κάποιον από τους υπαλλήλους προκειμένου να τον οδηγήσει σε άλλη έξοδο. Μετά από μερικά λεπτά ομηρίας, βγήκε από την πίσω πόρτα του πολυκαταστήματος και επιχείρησε να διαφύγει πεζός από την οδό Θεσσαλονίκης. Μπήκε σε ακατοίκητο σπίτι και στη συνέχεια επιχείρησε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και από ταράτσα σε ταράτσα να διαφύγει ωστόσο έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι και να συλληφθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που τον καταδίωκαν. Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι που είχε πετάξει νωρίτερα.

Λίγο αργότερα ο 27χρονος συνεργός του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την περιοχή της Καλλιθέας, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, δηλώνοντας πως ήταν θύμα τροχαίου. Ωστόσο οι γιατροί, από την ακτινογραφία που του έκαναν, διαπίστωσαν ότι φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στον γλουτό, το οποίο πιθανότατα προήλθε από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς. Και αυτός φρουρείται.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως πρόκειται για συγκεκριμένη «τριάδα» ληστών, που τους τελευταίους τρεις μήνες, προέβαινε σε… πρωινές ληστρικές επιδρομές εναντίον διαφόρων οικονομικών στόχων.

Ο 27χρονος από το 2000 έχει συλληφθεί 19 φορές, για κλοπές, ναρκωτικά, όπλα, απάτες, εξύβριση, απείθεια, αντίσταση. Το 2006 ήταν χρονιά… ρεκόρ για εκείνον καθώς συνελήφθη 5 φορές! Είναι αξιοσημείωτο πως συνελήφθη στις 26 Ιανουαρίου 2015 για κλοπές αλλά και στις 7 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν έξι ημέρες, για τον ίδιο λόγο, και αφέθηκε ελεύθερος. Ο 25χρονος συνελήφθη για πρώτη φορά το 2008 για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, και στη συνέχεια «αναβαθμίστηκε», με τις επόμενες κατηγορίες, να αφορούν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και κλοπές.

thetoc.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο