ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ!!!

Στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου Ιστορικής Μνήμης, επί της οδού Φιλαρέτου 108, στο οποίον ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζομένων Νέων (Π.Ε.Α.Ν.) και το οποίον υπήρξε ένα από τα κρησφύγετα της Οργάνωσης, την Τετάρτη το απόγευμα, στις 19/11/2014, ο κ. Κ. Ασκούνης, βίωσε τη δεύτερη κατά σειρά ευτυχέστερη στιγμή της Κοτζαμπάσικης πολιτικής του σταδιοδρομίας, όταν παρακολουθούσε τον Δήμαρχο κ. Κάρναβο, να εγκαινιάζει αυτό το Ιστορικό Κτήριο.
Η πρώτη ευτυχέστερη στιγμή της πολιτικής ζωής του, ήταν όταν την 01/09/2014, διασπώντας την παράταξη του παρέδωσε μετά από πενήντα (50) χρόνια Κεντροαριστερής Διοίκησης το Δήμο Καλλιθέας, στο Συντηρητικό κ. Δημήτρη Κάρναβο.

Βέβαια, ο Κ. Ασκούνης δεν ήθελε τον Δ. Κάρναβο, κάποιον άλλον ήθελε, του προέκυψε όμως από λάθος πολιτικούς υπολογισμούς ο Δημήτρης. Δεν υπολόγισε ο Κώστας Ασκούνης τον Κεντροαριστερό Δημότη της Καλλιθέας.

Το Ιστορικό αυτό Κτήριο, δωρήθηκε στον Δήμο Καλλιθέας, από τον Γεώργιο Δασκαλάκη, όταν ήταν Διοικητής της Γενικής Τράπεζας Ελλάδας και η ιδιοκτησία του είχε περάσει στην τράπεζα. Στην περίοδο της κατοχής ανήκε στην οικογένεια Βαλιτσάρη.

Στην διάρκεια της τελετής η ευδαιμονία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα του Κ. Ασκούνη και του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου, γιατί για να εγκαινιασθεί αυτός ο ιστορικός χώρος από τον Δ. Κάρναβο, ο Κ. Ασκούνης εκμεταλλεύτηκε φιλοδοξίες, καταπιεσμένες επιθυμίες και διέσπασε την παράταξή του δημιουργώντας το πολιτικό έκτρωμα της τρίτης θέσης, ανοίγοντας έτσι την Κερκόπορτα της Κεντροαριστεράς στον πολιτικό της αντίπαλο, συντηρητικό κύριο Δημήτρη Κάρναβο.

ΟΧΙ ότι ο Δήμαρχος Δ. Κάρναβος δεν αγωνίσθηκε για να κερδίσει τις εκλογές, πράγματι ο αγώνας του και μακροχρόνιος ήταν και επίπονος, αλλά χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Ασκούνη και του δημιουργημένου απ’ αυτόν πολιτικού εκτρώματος της τρίτης θέσης, το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου θα ήταν το ίδιο;

Συγχαρητήρια Κώστα και Θοδωρή, καλά τα καταφέρατε και πολύ καλά σε αντάμειψε Κώστα η Συγκυβέρνηση, καθώς και ο Δήμαρχος κος Κάρναβος, όταν στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να σε μνημονεύσει, λέγοντας πως στην διάρκεια της θητείας σου το κτήριο ανακαινίστηκε.

Αλήθεια, Θοδωρή, πώς αισθανόσουν, εσύ, ο υιός του κομμουνιστή, πρώην δημάρχου, αειμνήστου Γιώργου Ψαλιδόπουλου, ανάμεσα στους δεξιούς βουλευτές; Κι εσένα Κώστα Ασκούνη τι συναισθήματα σου γεννήθηκαν όταν είδες στενούς συνεργάτες, άνω των 20 χρόνων, να αποχωρούν από την αίθουσα στην έναρξη της ομιλίας σου;

ΓΙΑΤΙ κύριε Δήμαρχε δεν ανέφερες τον πρώην Γενικό Διοικητή Γιώργο Δασκαλάκη της Ιδωτικής Τράπεζας (Γενική Τράπεζα), που με απόφαση του Προέδρου της, παραχώρησε το κτήριο στο Δήμο;;;;;

Και εδώ Μικροπολιτική;;;;;

Δεν αναφέρθηκες, Δήμαρχε, στον Γιώργο Δασκαλάκη, γιατί ο Γιώργος Δασκαλάκης, ήταν και είναι ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ.

Κάνουμε Πολιτική και όχι Μικροπολιτική, κύριε Δήμαρχε. Η Πολιτική είναι επιστήμη ενώ η Μικροπολιτική ακουμπά τον Λαϊκισμό και την παρακμή.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ!!!”

  1. Ανώνυμος

    όντως, είστε μεγάλοι "επιστήμονες", αφού μυρίζετε την "ευδαιμονία" από μίλια μακριά…
    Το "έκτρωμα της 3ης θέσης" είναι η παράταξη του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου? Και γιατί ακριβώς είναι "έκτρωμα"? Επειδή επέλεξε να μην αθροιστεί με την παράταξη της Βάσως Μαργαρίτη? Αυτή η παράταξη με τη σειρά της, γιατί δε συνιστά "έκτρωμα", αντιτοίχως? Επειδή είναι "βαθύ ΠΑΣΟΚ"?
    Δεν είναι μόνο ότι έχετε χάσει τα κατσίκια γενικώς, μη δυνάμενοι να αποδεχτείτε ότι δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα σας, δεν πολιτεύονται με βύσματα και ρουσφέτια, δεν εκβιάζουν για μια θέση σε παιδικό σταθμό, μια κλίνη σε γηροκομείο ή 2 μέτρα σε ένα νεκροταφείο για τους ανθρώπους τους, είναι κι ότι περηφανέυεστε γι αυτά που ανάγκασαν εμάς τους υπολοίπους να ντρεπόμαστε!
    Υ.Γ.: κι ο Άκης, "βαθύ ΠΑΣΟΚ" ήταν, να θυμηθείτε να του στείλετε τους "αγωνιστικούς" μας χαιρετισμούς.

  2. ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΕΙΠΕ

    Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε,

    Γιατί κρύβεσαι πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας;;;

    Αυτό βέβαια εσύ μόνο το γνωρίζεις.

    Είναι μεγάλο ατόπημα εκ μέρους σου, γιατί ζεις και κινείσαι σε μια Πόλη σαν την Καλλιθέα. Μια Πόλη της ΕΑΜΙΚΗΣ Αντίστασης, της Π.Ε.Α.Ν, μια Πόλη των Μπλοκς και των Εκτελέσεων στην διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, μια Πόλη που ένιωσε στο πετσί της τη βαρβαρότητα της χούντας των Συνταγματαρχών, μια Πόλη που οι κάτοικοί της ήταν, είναι και θα είναι υπερήφανοι για το πρόσωπό τους.

    Σε αυτήν την Πόλη λοιπόν, ήρθες εσύ, ξεδιάντροπα και με κρυμμένο πρόσωπο, πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας, να απαιτείς να έχεις γνώμη, λόγο και κρίση.

    Μάθε λοιπόν κύριε, εσύ που φοράς την κουκούλα της ανωνυμίας, πως σε αυτή την Πόλη, ούτε η Δημοκρατική Δεξιά, των κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη και Δημήτρη Κάρναβου, ούτε βέβαια και η Κεντροαριστερά, Κουμουνιστική και μη, έχουν χρεία ανθρώπων κρυπτομένων πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας. Μάθε κι εσύ αγαπητέ μου πως με αυτό το σχόλιό σου, όπως σοφά είχε πει και ο Γέρος της Δημοκρατίας: «εδοξάσθης κρυπτόμενος και κατεποντίσθης εμφανιζόμενος»!!!

    Θα ήμουν, όχι μόνο άδικος, αλλά κάτι χειρότερο, αν έστω και για ένα δευτερόλεπτο πίστευα, πως στο δημιουργημένο από τον Κώστα Ασκούνη Πολιτικό Έκτρωμα, το οποίον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κερδίσει ο κύριος Κάρναβος την Διοίκηση του Δήμου, μετά από 50 χρόνια Κεντροαριστερής Κυριαρχίας, ήταν και παραμένει ανθώνας όπου ανθίζουν λουλούδια τα οποία κρύβουν την ομορφιά τους, πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας.

    Αλλά, αγαπητέ κύριε, δεν κρύβεις μόνο το πρόσωπό σου πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας, στα χέρια σου κρατάς, αγαπητέ μου, στατήρες λάσπης (1 στατήρας = 44 οκάδες, ήτοι κιλά περίπου 50), την οποία στην ευγενή προσπάθειά σου, να με ταυτίσεις με την κυρία Βάσω Μαργαρίτη, λασπώνεις και εκείνους, στους οποίους αυτόκλητα (θέλω να πιστεύω), διόρισες τον εαυτό σου, συνήγορο υπεράσπισης.

    Εγώ, ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ, γράφω και υπογράφω πράγμα που εσύ αγαπητέ ανώνυμε κ. Λασπαντάκη, δεν τολμάς να κάνεις.

    Αμφότεροι και οι δύο και ο κύριος Ασκούνης και ο κύριος Ψαλλιδόπουλος, είναι και εγγράμματοι και πολύ καλοί στον χειρισμό τόσο του λόγου όσο και της πένας. Εκτός πια και αν δεν είσαι αυτόκλητος συνήγορος, πράγμα που δεν τολμώ να το διανοηθώ.

    Τους λασπώνεις, αγαπητέ μου, γιατί και ο Ασκούνης και ο Ψαλλιδόπουλος και η Μαργαρίτη, ήταν από 1998 στην ίδια Παράταξη και όταν η Μαργαρίτη πήγαινε στην παράταξη 2.125 σταυρούς, 2.350 σταυρούς, 2.550 σταυρούς, ούτε ο Ασκούνης, ούτε και ο Ψαλλιδόπουλος τους αρνήθηκαν σαν προερχόμενους με τους τρόπους που εσύ ισχυρίζεσαι, αγαπητέ κύριε, με την κουκούλα της ανωνυμίας. Αντίθετα, της καταμετρούσαν και ο μεν Ασκούνης εκλεγόταν Δήμαρχος, ο δε Ψαλλιδόπουλος Αντιδήμαρχος.

    Σε αυτούς λοιπόν, αυτόκλητε συνήγορε, εναπόκειται να καθαρίσουν εαυτούς και την Μαργαρίτη, από την λάσπη που εσύ πετάς.

    Αγαπητέ κύριε με την κουκούλα της ανωνυμίας, είναι πανεύκολο να πετάς λάσπη, αρκεί να ξέρεις ΠΟΥ την πετάς. Εσύ, μέσα από τις τρύπες της κουκούλας σου, δεν σημάδεψες σωστά. Λάσπωσες και αυτούς που πιστεύω πως αυτόκλητα ήθελες να υπερασπίσεις. Και πρέπει να ξέρεις, κύριε συνήγορε, με την κουκούλα της ανωνυμίας, πως ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ από την λάσπη, είναι ΖΟΡΙΚΟΣ. Θα το τολμήσουν οι κ. Κ. Ασκούνης και Ψαλλιδόπουλος, να καθαριστούν από την λάσπη που τους πέταξε ένας κύριος αθροισμένος μαζί τους;… Και μάλιστα όντες υπερήφανοι για το κατόρθωμά τους να βοηθήσουν αποφασιστικά, τόσο αυτοί όσο και η αείμνηστη ΕΛΙΑ, ελαφρύ το χώμα που την σκέπασε, τον κ. Κάρναβο να κερδίσει με αγώνα, βέβαια, τον Δήμο!

Αφήστε ένα σχόλιο