Δ. Κάρναβος : Γραφειοκρατικά κωλύματα εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των δήμων

Επιστολή στον Υπ. Εσωτερικών απέστειλε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος με σκοπό να του τονίσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στο σύνολό τους αναφορικά με την υποβολή των προϋπολογισμών. Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρει :

«Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας θέσω τους έντονους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας για τις άνευ προηγουμένου γραφειοκρατικές διαδικασίες, που μας επιβάλλονται από το κεντρικό κράτος για την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Προκειμένου να συντάξουμε τον προϋπολογισμό κληθήκαμε να καλύψουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο έναν οδικό χάρτη 19 σημείων εκ των οποίων τα περισσότερα δεν είχαν να συμβάλλουν σε τίποτα στη διαφάνεια και στον εξορθολογισμό των δαπανών και το μόνο που προσφέρουν είναι πρόσθετα εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου επιβαρύνοντάς τον, πέραν των άλλων και με μεγάλο οικονομικό κόστος .

Η διαδικασία αυτή έρχεται να προστεθεί σε έναν πολυδαίδαλο ελεγκτικό μηχανισμό (επίτροπο , ελεγκτικό συνέδριο , παρατηρητήριο , ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης κ.α.) , ο οποίος προσθέτει γραφειοκρατικά εμπόδια χωρίς τελικά να δίνει λύση στα προβλήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας . Μέσω όλης αυτής της γραφειοκρατίας και των ασφυκτικών ελεγκτικών μηχανισμών , ουσιαστικά μας ασκείται πλέον έλεγχος σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας παραβαίνοντας την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .»

koinoniki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο