Eκδήλωση του Ικάρου για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού(υποστηρικτής ο Δήμος Καλλιθέας)

Την ευαισθητοποίηση του ΓΣ Ίκαρος Καλλιθέας σε ένα σοβαρό γυναικείο ζήτημα, την πρόληψη και καταπολέμηση αποδεικνύει η εκδήλωση για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή .

Σε συνεργασία με τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου Καλλιθέας και επ΄ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού (26 Οκτωβρίου) ο Ίκαρος Καλλιθέας στο παρασκήνιο του αγώνα με το Π. Φάληρο για την Α2 στο κλ. ¨Εσπερος , θα συνδυάσει το γεγονός με μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης στο καυτό θέμα που αφορά όλες τις γυναίκες .

Μην ξεχνάμε ότι η νίκη στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να έρθει πιο κοντά με την ιατρική έρευνα αλλά και την ενημέρωση όλων το γυναικών. Αν αναλογισθούμε ότι όλοι λίγο-πολύ στην παρέα ή στο κοντινό περιβάλλον μας έχουμε και κάποια γυναίκα που έχει νοσήσει ή και νοσεί από καρκίνο του μαστού, τότε καταλαβαίνουμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι πολύ μεγάλο και ότι η ανάγκη για μεγαλύτερη ενημέρωση είναι πια επιβεβλημένη. Φανταστείτε ότι σύμφωνα με μεγάλες διεθνείς μελέτες 1 στις 9 ή 10 γυναίκες θα εμφανίσει καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής της ή ότι 6.000 γυναίκες στη χώρα μας θα εμφανίσουν καρκίνο μαστού κάθε χρόνο. Εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος της κοινωνίας, δηλαδή γεννιέται η ανάγκη για δράση όλων μας. Αυτό είναι και το νόημα της Κυριακάτικης εκδήλωσης .

ikaroswbc.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο