Νέα γενιά… νέες μάχες!

Συννεφιασμένη η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Αν και ο καιρός μετά βίας συγκρατούσε τις ορμές του , για να ξεσπάσει σε μία ακόμη καταιγίδα… τίποτα δεν πτόησε μικρούς και μεγάλους, για να παρελάσουν τιμώντας μνήμες του ιστορικού παρελθόντος και εθνικές φιγούρες ηρώων. Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι έδωσαν το “παρών” και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο της Καλλιθέας που βρέθηκε εκεί.

Ένας προβληματισμός που γεννιέται πολλές φορές στις πρόσφατες παρελάσεις είναι αν το νόημα της παρέλασης για τις εθνικές επετείους εξαντλείται απλά και μόνο στην τίμηση του παρελθόντος ή πρέπει να μας δίνει ένα παράδειγμα ορμητικότητας και πειθαρχίας , για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Να μας υπενθυμίζει ότι το παρελθόν υπάρχει για να μας ωθεί στο μέλλον ακόμη πιο δυνατούς.

Αν κάτι από αυτά συμβαίνει, τότε καλύτερο θα ήταν να μην αναφερόμαστε στην παρέλαση ως μία εθιμοτυπική διαδικασία με μπόλιασμα εθνικού φρονήματος και κατάλοιπα του παρελθόντος αλλά ως μία νέα μάχη απέναντι σε νέους εχθρούς.

Ίσως, τελικά, να μην είναι τυχαίο ότι, ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες που ενεπλάκησαν στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο γιορτάζουν το τέλος του πολέμου , στην Ελλάδα συμβαίνει να γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου, ένα “Όχι” που σηματοδότησε την αρχή πολλών παθών…

Οι σκέψεις πολλές και κατακλυσμιαίες…

Εμείς πάντως ήμασταν εκεί… Απολαύστε μας….!!!

δείτε φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα του 1ου συστήματος προσκόπων Καλλιθέας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο