Βίντεο από το χάος με τις ουρές στην Καλλιθέα

Ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίζουν γέροι και γριές συνταξιούχοι γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο όπου στεγάζεται υποκατάστημα τράπεζας.
Τέλος του μήνα και η ώρα να εισπράξουν τη σύνταξη του ΙΚΑ έφτασε. Έχουν σηκωθεί από τα άγρια χαράματα για να πάρουν σειρά προτεραιότητας στο…
πεζοδρόμιο που θα τους εξασφαλίσει το μαγικό χαρτάκι για την άλλη σειρά που τους περιμένει μπροστά από τα γκισέ.
Περιμένοντας να δείξει ο δείκτης του ρολογιού 8 το πρωί, λογαριάζουν για πολλοστή φορά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και διαπιστώνουν ότι για τον μήνα Νοέμβρη το πορτοφόλι είναι από τώρα άδειο…

«Εδώ χτυπάμε γερμανικό νούμερο» λέει ένας γεράκος που έχει γείρει στη τζαμαρία της τράπεζας από την πολύωρη ορθοστασία. «ΕΝΦΙΑ. Εφορία, ΔΕΗ, θα κάνουμε ταξινόμηση τα χρήματα και θα μας μείνουν και δύο κατοστάρικα για να περάσουμε το μήνα» συμπληρώνει.
«Από τις 4 είμαι εδώ» απαντά ένας συνταξιούχος και η κυρία που προηγείται σπεύδει να τον διορθώσει «Όχι, από τις 3 το πρωί είσαι εδώ και εγώ από τις δυόμισι».
Στη θέα του τηλεοπτικού φακού οι πολίτες βρίσκουν την ευκαιρία να περιγράψουν την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά «Δεν ρωτάνε πως τα βγάζουμε πέρα για να ξανάρθει η σύνταξη του επόμενου μήνα. Εχουμε και άνεργα παιδιά. Δεν νοιάζεται κανένας για μας. Να κόψουν τους μισθούς τους, τα αμάξια τους και τους οδηγούς τους».
Καλλιθέα, ώρα 8 το πρωί.

Real.gr- ΟΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ by realmedialive

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/10/31_30.html

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο