Μέσα σε πνεύμα κατάνυξης και πνευματικότητας, τελέστηκε την Παρασκευή 17/10 το μυστήριο της βάπτισης της μικρής Μαρίας

Μέσα σε πνεύμα κατάνυξης και πνευματικότητας, τελέστηκε την Παρασκευή 17/10 το μυστήριο της βάπτισης της μικρής Μαρίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΠΕΝ προετοίμασαν με αρτιότητα και καλαισθησία μια μοναδική τελετή που ξεκίνησε με τη βάπτιση της μικρής, εν μέσω των συμμαθητών και των φίλων της. Στη συνέχεια τα παιδιά έφαγαν και έπαιξαν μέχρι αργά στον μεγάλο κήπο.

Στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου, με την ευκαιρία της βάπτισης, η Διοίκηση του ΠΕΝ απένειμε τιμητική πλακέτα στον τ.Περιφερειάρχη κ.Γιάννη Σγουρό (που έλειπε στο εξωτερικό και την παρέλαβε η συνεργάτης του κα Λιλίκα Βασιλάκου, τ.Αντιπεριφερειάρχης) εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στον τ.Περιφερειάρχη και το απελθόν Περιφερειακό Συμβούλιο για την ευαισθησία τους και τη σημαντική οικονομική βοήθεια που έδωσαν στο ΠΕΝ, την οποία η Πρόεδρος του ΠΕΝ κα Ηρώ Ζερβάκη χαρακτήρισε ως «φιλί της ζωής».

Στη συνέχεια η Διοίκηση του ΠΕΝ τίμησε την κα Ρένα Βασιλάκη, τ.Περιφερειακή Σύμβουλο, Πρόεδρο των ΑΘΗΝΑΪΔΩΝ, που αποτελούν Τμήμα των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» (Daughters of Penelope), δηλ. του γυναικείου τμήματος των AHEPA. Η κα Βασιλάκη και οι ΑΘΗΝΑΪΔΕΣ εκτός της σημαντικής προσφοράς τους στην ισχυροποίηση των δεσμών του απόδημου Ελληνισμού της Αμερικής με την πατρίδα, επιτελούν με σεμνότητα σημαντικό κοινωνικό έργο, και βοηθούν το ΠΕΝ και τα παιδιά του, συμβάλλοντας ηθικά, συναισθηματικά και οικονομικά σε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα κ.Χρήστος Καπάνταης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση σε αυτή την τόσο ξεχωριστή εκδήλωση και επανέλαβε – όπως χαρακτηριστικά είπε – ότι σύντομα η Περιφέρεια Αττικής θα ξεκινήσει κοινωνική δράση για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα κ.Χρήστος Καπάνταης, η τ.Αντιπεριφερειάρχης κα Λιλίκα Βασιλάκου, ο τ.περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καμμένος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα- Γιαννακού-Πάσχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σοφία Παπαδοπούλου, Πέτρος Χατζηϊωαννίδης, Θεόδωρος Χαριτίδης (μέλος ΔΣ ΠΕΝ), Βάσω Μαργαρίτη και Νατάσα Αδαμοπούλου (μέλος ΔΣ ΠΕΝ), η Πρόεδρος των ΑΘΗΝΑΪΔΩΝ κα Ρενα Βασιλάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των ΑΘΗΝΑΪΔΩΝ, τα μέλη του ΔΣ ΠΕΝ Έλενα Κοντιζά, Γιάννης Φελουζής, Λεωνίδας Μύαρης, Αθηνά Εξάρχου, Παναγιώτης Γκαϊδατζής, και Μαρία Πανανουδάκη, οι φίλες και οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες της Μαρίας με τους γονείς τους και πλήθος φίλων και εθελοντών του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο