Καλά νέα για τους λάτρεις του ποδηλάτου στο Δήμο της καλλιθέας

Όπως ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα του Μητροπολιτικού Ποδηλατόδρομου που θα συνδέουν την Αθήνα με την Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα , ο Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε:

«Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ένα ευχάριστο γεγονός.

Ξεκίνησε το έργο του μεγάλου ποδηλατόδρομου που θα συνδέει την Kαλλιθέα με το Θησείο και με την Ακρόπολη .

Ο ποδηλατότρομος θα ξεκινά από την είσοδο της Νέας Λυρικής Σκηνής & Βιβλιοθήκης που χτίζει το Ιδρυμα «Σ.ΝΙΑΡΧΟΣ» και μέσω της οδού Ασκληπιου θα πηγαίνει στον Ιλισσό .

Ακολούθως μέσω της παραποτάμιας διαδρομής και άλλων δρόμων θα καταλήγει στο Θησείο και στην Ακρόπολη.

Πρόκειται για έναν μεγάλο ποδηλατόδρομο διπλής κατεύθυνσης που θα τελειώσει στα τέλη του 2015.

Απ’ ότι πληροφορούμε ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί .

Ο ποδηλατόδρομος αργότερα θα φτάσει μέχρι και την Κηφισιά.

Θεωρούμε αυτό το έργο πάρα πολύ σημαντικό.

Το ποδήλατο πρέπει να μπει στη ζωή μας γιατί συμβάλει στην ποιότητα ζωής , στην δημόσια υγεία , στην βελτίωση των κυκλοφοριακών & περιβαλλοντικών συνθηκών.

Ιδιαίτερα για την Καλλιθέα πιστεύουμε ότι το ποδήλατο μπορεί να δώσει πολλές λύσεις αν λάβουμε υπ΄όψιν και τις ευνοϊκές για το ποδήλατο γεωγραφικές συνθήκες της πόλης μας

Όμως επιπρόσθετα για την πόλη μας, το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει μέσο για την αύξηση της επισκεψιμότητας και της σύνδεσης της με το παραλιακό μέτωπο , με προφανείς αναπτυξιακές δυνατότητες.

Εμείς η νέα διοίκηση αγαπάμε το ποδήλατο και δεσμευόμαστε σύντομα να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική που θα συνεχίσει αυτό το σημαντικό πρώτο βήμα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο