Παίρνει μπρος η αξιοποίηση του ΣΕΦ: Ενα παράκτιο πάρκο, κομμάτι της «Αθηναϊκής Ριβιέρας»

Σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, σε μια φάση, για τμήματα του ακινήτου στην περιοχή του «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας», προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η ήπια ανάπτυξη τής παραλιακής ζώνης του ακινήτου γύρω από το στάδιο, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας τον κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα της.

Το σχέδιο, που περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων και την μαρίνα Αθηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει στη διάθεση του να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί της περιοχής του ΣΕΦ, της μαρίνας, της Ακτής Δηλαβέρη και θα έχει τη δυνατότητα δόμησης 15.000 – 25.000 τμ.

Διευκρινίζεται πάντως πως στην παραχώρηση δεν περιλαμβάνονται το ΣΕΦ, το Δελφινάριο, η έκταση από όπου διέρχεται το Τραμ και το γειτνιάζον τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος. Επιπλέον ξεκαθαρίζεται ρητά πως θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και η μαρίνα.

Στόχος είναι η περιοχή να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο.

 http://www.iefimerida.gr/node/169799#ixzz3Cz6RK2Xl

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο