Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου και των νέων Δημοτικών Συμβούλων

Δημήτρης Κάρναβος: “Θα είμαστε διεκδικητικοί απέναντι στην όποια κυβέρνηση. Έχουμε εντολή να περάσουμε την Καλλιθέα στη νέα εποχή.
Στόχος μας ένα νέο δημόσιο ήθος”

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα και με πρωτοφανή συμμετοχή πολιτών, έγινε εχθές η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορωνείας, εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο Β’.
Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ανέφερε μεταξύ άλλων:
“παλεύουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την πόλη μας, να κρατήσουμε τους κατοίκους εδώ και ιδιαίτερα να κρατήσουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, τους νέους μας. Η πόλη μας καλείται να διαχειρισθεί μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία, την ολοκλήρωση σε 2 περίπου χρόνια των μεγάλων έργων πολιτισμού στον παλαιό ιππόδρομο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς και την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης. Τα μεγάλα έργα στην παραλία, δεν σημαίνουν από μόνα τους ανάπτυξη για την Καλλιθέα. Πρέπει να προσπαθήσουμε και εμείς. Πρέπει να συμβάλουμε και εμείς με ιδέες, με προτάσεις, με δικό μας συγκεκριμένο πρόγραμμα έργων.
Πρέπει να αλλάξουμε, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι.”
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κάρναβος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της νέας πολιτικής στο Δήμο.
“Το πρώτο που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση Δήμου με τον δημότη. Περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη αξιοπιστία, καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από πλευράς Δήμου, αλλά και περισσότερη συμμετοχή από πλευράς των δημοτών.
Ο 2ος άξονας είναι αυτός για το οποίο μιλήσαμε πολλές φορές προεκλογικά, είναι η μάχη για τις γειτονιές μας και την ποιότητα της ζωής. Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Περισσότερη ασφάλεια, καλύτερες κυκλοφοριακές συνθήκες, περισσότερο φώς, καλύτερους δρόμους και πεζοδρόμια, περισσότερο πράσινο, μια άριστη καθαριότητα. Θέλουμε να δουν έμπρακτα οι δημότες μας ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο.
Ο 3ος άξονάς μας, είναι η κοινωνία. Ο δήμος μας έχει υποδομές, εμείς απλά χρειάζεται να κινητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνία ώστε αυτή να δείξει την αλληλεγγύη της. Θα κινητοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη δύναμη ώστε να δώσουμε ολοκληρωμένα προγράμματα για τους αναξιοπαθούντες αλλά και για την οικογένεια, το παιδί, τους νέους μας.
Άλλωστε και ως αντιπολίτευση αποδείξαμε με την κοινωνική μας δράση πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει μια τέτοια κοινωνία ευαισθησίας και αλληλεγγύης
Ο 4ος άξονας είναι κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι βασική υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναφέρομαι στην τοπική ανάπτυξη και απασχόληση. Στο βάθος μιας μεγάλης κρίσης, η Καλλιθέα και το εμπορικό της κέντρο χάνει δυνάμεις. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή τη τάση και μπορούμε να το κάνουμε. Χρειάζεται σχέδιο για την απασχόληση και τόνωση της επιχειρηματικότητας, για την αναζωογόνηση του εμπορικού μας κέντρου, για την αξιοποίηση του έργου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την ένταξη της Καλλιθέας σε ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης για την Αττική με έμφαση τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τις υπηρεσίες.
Η Καλλιθέα είναι μια πόλη με ιστορία, μια πόλη με σημαντική συνεισφορά στο σύγχρονο ελληνισμό. Αποτέλεσε κόμβο ανάπτυξης για την Αττική, αποτέλεσε και αποτελεί φυτώριο πολιτισμού, ιδεών και καινοτομίας. Η Καλλιθέα έγραψε ιστορία. Τώρα εμείς καλούμαστε να δώσουμε προοπτική στην Καλλιθέα.
Έχουμε εντολή να περάσουμε την πόλη μας στην νέα εποχή.
Για να το πετύχουμε θα είμαστε διεκδικητικοί και αποφασιστικοί με την όποια κυβέρνηση.
Ας γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε για τον τόπο μας. Είμαστε εδώ όλοι μαζί, ενωμένοι, με την κοινή αγάπη μας για την Καλλιθέα, με την κοινή γραμμή της ιστορίας μας και της παράδοσής μας.
Ότι κάνουμε, το κάνουμε για τους πολίτες μας και η μεγαλύτερη τιμή και καταξίωση για εμάς, είναι η πρόοδος της Καλλιθέας μας και των κατοίκων της.
Χρειαζόμαστε πάνω από όλα, ένα νέο δημόσιο ήθος στην Ελλάδα. Και αυτό είναι ο μεγαλύτερος στόχος μας εδώ στην Καλλιθέα.”

Στην ορκωμοσία παρευρέθησαν ο Υπ. Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας κ. Λεωνίδας Μύαρης, οι Ολυμπιονίκες Σοφία Παπαδοπούλου, Κλέλια Πανταζή και Άννη Πανταζή, καθώς και εκπρόσωποι του συνόλου των φορέων/συλλόγων της πόλης μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο