Εγκαίνια Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας

H «Θ.Ε.Α.» θα φιλοξενήσει 50 startups, για χρονικό διάστημα έως 18 μηνών, ενώ μεταξύ άλλων θα παρέχει γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη, συμβουλευτικές υπηρεσίες, δράσεις επιμόρφωσης, αλλά και ενέργειες διευκόλυνσης της πρόσβασης σε χρηματοδότηση.
Η «Θ.Ε.Α.» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΕΒΕΑ για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη του μητροπολιτικού δήμου της Αθήνας. Αφορά στη δημιουργία και λειτουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας, όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά 50 νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για χρονικό διάστημα έως 18 μηνών, σε κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας 45.

Σκοπός του ΕΒΕΑ είναι μέσω της «Θ.Ε.Α.» να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Αθήνα. Απευθύνεται σε ανθρώπους με καινοτόμες και νέες ιδέες, οι οποίοι με τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη από ειδικούς, θα έχουν την ευκαιρία να τις μεταμορφώσουν σε μια νέα δυναμική επιχείρηση.

Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Δήμου της Αθήνας στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα».

Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος ανέφερε: «Με τα εγκαίνια αυτού του χώρου ξεκινά ουσιαστικά η λειτουργία ενός “φυτωρίου” καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Η δημιουργία της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις που υλοποιεί το ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος “Έργο Αθήνα”.

Στο κτίριο αυτό θα φιλοξενήσουμε 50 νεοφυείς επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα μέχρι 18 μηνών, παρέχοντας ένα σύγχρονο κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, αλλά και μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων: γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, δράσεις επιμόρφωσης, αλλά και ενέργειες δικτύωσης και διευκόλυνσης της πρόσβασης των νέων επιχειρήσεων σε κεφάλαια χρηματοδότησης.

Με τον τρόπο αυτό, σκοπός μας είναι να συμβάλουμε, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν. Και που εξαιτίας τους, έχουμε δει ως τώρα πολλές εξαιρετικές ιδέες να μην προχωρούν.

Πιστεύουμε ότι είναι καιρός η Αθήνα να πάρει ξανά ζωή. Να επανεφεύρει τον εαυτό της, να γίνει και πάλι ένας τόπος που αναπτύσσεται, βελτιώνεται, δημιουργεί ευκαιρίες για τους ανθρώπους της και προστιθέμενη αξία για τη χώρα. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνένωση δυνάμεων, με κινητοποίηση και ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με αξιοποίηση της γνώσης και του ταλέντου των νέων ανθρώπων.

Με τη λειτουργία αυτής της δομής φιλοδοξούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Και ελπίζουμε ότι στο επόμενο διάστημα θα τη δούμε να γεμίζει από ζωή, δημιουργικές ιδέες και ελπιδοφόρες προοπτικές».

euro2day.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο