Ο Ατρόμητος νίκησε 3-0 την Καλλιθέα σε φιλική αναμέτρηση στο Περιστέρι

Ο Ατρόμητος νίκησε 3-0 την Καλλιθέα σε φιλική αναμέτρηση στο Περιστέρι, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Ο Γεωργίου άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και ο Μπρίτο με δύο γκολ στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το «αστέρι» είχε αρκετά καλή εικόνα για τα δεδομένα της εποχής, παίζοντας γρήγορο ποδόσφιαρο από τις πτέρυγες, αλλά και προσπαθώντας επίσης με κάθετες μπαλιές. Οι δοκιμές στο δεύτερο ημίχρονο χάλασαν λίγο την εικόνα του, η οποία, ωστόσο, βελτιώθηκε και πάλι στο τελευταίο 20λεπτο.

Τα πλάνα του Παράσχου
Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-4-2 και η ομάδα του πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του αγώνα. Έστω κι αν πρόκειται για φιλικό σε περίοδο προετοιμασίας, η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, με τους Περιστεριώτες να χάνουν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Καλλιθέα δεν απείλησε ποτέ την εστία του Τσέναμο.

Μοιραίος για τον Ατρόμητο, αν δικαιολογείται αυτή η έκφραση σε ένα καλοκαιρινό «τεστ», ήταν σε κάθε περίπτωση ο Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός δε βρήκε στόχο τρεις φορές ανενόχλητος από την περιοχή στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 20′ με συρτό σουτ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Το γκολ για τον Ατρόμητο ήρθε στο 36′ με κοντινό σουτ του Γεωργίου. Η φάση είχε ξεκινήσει από τον Κούρο, τον κορυφαίο των γηπεδούχων στα πρώτα 45′ και πριν τον Γεωργίου, ο Ναπολεόνι… δεν είχε καταφέρει ακόμη μία φορά να σκοράρει από απόσταση αναπνοής. Το ημίχρονο έληξε με ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για τους Περιστεριώτες, μετά από εντυπωσιακή κούρσα του Καραμάνου, αλλά και ένα κακό τελείωμα.

Άλλαξαν πρόσωπα, σύστημα, έπεσε ο ρυθμός
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παράσχος άφησε στην 11άδα μόνο τον Γεωργίου και άλλαξε τους υπόλοιπους παίκτες, ενώ στα μέσα έβαλε στο ματς και τον 16χρονο Λημνιό. Με το σύστημα επίσης να γυρίζει σε 4-2-3-1, λογικό ήταν ο ρυθμός του αγώνα να πέσει και οι φάσεις να λιγοστέψουν.

Το «αστέρι» κράτησε βέβαια τον έλεγχο και το παιχνίδι συνεχίστηκε ουσιαστικά στο μισό γήπεδο. Ο Φάμπιο στο 69′ και ο Γιαννούλης στο 78′ δε βρήκαν στόχο από την περιοχή, ενώ ο Μπρίτο στο 76′ είδε τον Μιχελή να του λέει εντυπωσιακά «όχι» σε σουτ έξω απ’ την περιοχή.

Ο Βραζιλιάνος, ωστόσο, κράτησε το… καλύτερο για το τέλος. Με ακόμη ένα σουτ… για Όσκαρ στο 86′ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με προβολή μετά από κόρνερ του Γκαρσία. Αν ψάχνετε για τη μοναδική στιγμή που απείλησε η Καλλιθέα, αυτή ήταν ένα ωραίο μακρινό σουτ του Πίκολο στο 82′ που απείλησε τον Γκορμπούνοφ, αλλά πέρασε άουτ.

Ατρόμητος: Τσέναμο (46′ Γκορμπούνοφ), Νάστος (46′ Κιβρακίδης), Φυτανίδης (46′ Ταυλαρίδης), Θεολόγου (46′ Λαζαρίδης), Κούρος (46′ Γιαννούλης), Ούμπιντες (46′ Μπρίτο), Μπάλλας (46′ Ενγκουέμ), Δημούτσος (46′ Παπασπύρος), Γεωργίου (63′ Λημνιός), Καραμάνος (46′ Πίτου Γκαρσία), Ναπολεόνι (46′ Φάμπιο)

Καλλιθέα: Μιχελής, Λεβέντης, Παγώνης, Τσώνης, Μπριλάκης, Κατσικογιάννης (33′ Τσούμας), Μπελής, Βιντάλ, Πιτταράς, Μασάντο (33′ Γκαβασιάδης), Μιχαλόπουλος

Η 11άδα της Καλλιθέας στο δεύτερο ημίχρονο: Μιχελής, Τσιούμας, Ρουσάκης, Αριανούτσος, Σταματάκος, Δημητρίου, Αρναρέλλης, Γκαβασιάδης, Πίκολο, Μουρούτης, Συριόπουλος

Έπαιξαν και οι: Συριόπουλος, Βερζιτζόγλου, Δημητρίου, Τσίπρας, Ντογκοτάλι

novasports.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο