Το «Ελληνικό Μανιφέστο για τη νεοφυή Επιχειρηματικότητα» -Μέτρα και δράσεις για τις ελληνικές start-up

Το «Ελληνικό Μανιφέστο για τη νεοφυή Επιχειρηματικότητα» (Greek Start-Up Manifesto) παρουσίασαν δεκατρεις καινοτόμοι ελληνικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις, προτείνοντας ένα σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Κατά την παρουσίαση του «Μανιφέστου» προτάθηκαν μέτρα και δράσεις που θα επιταχύνουν και θα ενισχύσουν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τις start -up εταιρείες, στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την εξειδίκευση του αντίστοιχου ευρωπαϊκού κειμένου (EU Start-Up Manifesto), στη συγγραφή του οποίου συμμετείχαν μερικοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες νεοφυών επιχειρήσεων στην Ευρώπη (όπως Spotify, Rovio, Tuenti κ.α.), και το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το έχουν ήδη υπογράψει πάνω από 6.000 στελέχη και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Βασικά σημεία στα οποία στάθηκε η ομάδα εργασίας είναι ζητήματα

φορολογίας
ασφαλιστικά
λειτουργία μιας επιχείρησης
προστασία δεδομένων
εθνικές διαδικτυακές υποδομές

Ο Δημήτρης Τσίγκος, επικεφαλής της Start Tech Ventures, πρόεδρος της Ενωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων και μέλος της ομάδας του ελληνικού Μανιφέστου, τόνισε, ότι «σε μια περίοδο που η Ελλάδα χρειάζεται όσο τίποτα άλλο τη μαζική δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων να συντονίζουν τις προσπάθειές τους και να καταλήγουν σε ένα ενιαίο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη βιώσιμης νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Οι 13 καινοτόμοι φορείς, που απαρτίζουν την ομάδα εργασίας του «Greek Start-Up Manifesto» είναι οι: Antcor, Aventurine, Corallia, Helic, Intale, Nessos, Persado, Planetek Hellas, Pollfish, TalentLMS, Telesto, Ubitech και Wings ICT Solutions.

Το Corallia, που στηρίζει την όλη προσπάθεια, είναι ο πρώτος φορέας που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας (innovation clusters), με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων με εξαγωγικό προσανατολισμό.

http://www.iefimerida.gr/node/157818#ixzz33f5YA1gH

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο