Η χωματερή των Ολυμπιακών Αγώνων -Δέκα χρόνια μετά ακόμα αφήνουν μπάζα και σκουπίδια στο Φαληρικό Ορμο

Μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην περιοχή του Φαληρικού Ορμου εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους τα έργα έγιναν στο πλαίσιο του Αθήνα 2004 με αποτέλεσμα τα μπάζα να συσσωρεύονται εκεί και η περιοχή δέκα χρόνια αργότερα να έχει μετατραπεί σε μία απέραντη χωματερή.

Οπως γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα η εταιρεία που κατασκευάζει την επέκταση του τραμ στον Πειραιά βρίσκεται σε διαμάχη με τον Δήμο Μοσχάτου για την απόθεση των μπάζων δίπλα στη θάλασσα. Στις 12 Ιουνίου κλιμάκιο της Πολεοδομίας Μοσχάτου πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της κατασκευαστικής εταιρείας Θέμελη Α.Ε. στο δυτικό άκρο του Φαληρικού Ορμου (δίπλα στις εκβολές του Κηφισού). «Η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά. Στις αρχές του 2013, μίσθωσε έκταση στον Φαληρικό Ορμο για να δημιουργήσει εργοτάξιο», λέει στην «Καθημερινή» ο διευθυντής της πολεοδομίας, Γιώργος Φάκλαρης. «Στην περιοχή ανέγειρε διάφορες εγκαταστάσεις χωρίς άδεια. Επίσης, το τελευταίο διάστημα, όπως διαπιστώθηκε, έριχνε μπάζα από τα έργα της. Ο κόσμος στο Μοσχάτο έχει ξεσηκωθεί γιατί το ίδιο μπάζωμα είχε συμβεί και στους Ολυμπιακούς».

Η πολεοδομία επέβαλε στην εταιρεία Θέμελη Α.Ε. πρόστιμο 450.000 ευρώ για ανέγερση και διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών. Οπως αναφέρεται στην έκθεση αυτοψίας, έχουν ανεγερθεί χωρίς άδεια 350 τ.μ. οικίσκων, στέγαστρο 492 τ.μ., ράμπες και τοιχία 78 τ.μ., ενώ απορρίπτονται τόνοι μπάζων. Το σημείο επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Μόνο που, όπως υποστηρίζει η εταιρεία Θέμελη, άδεια όντως δεν υπάρχει γιατί δεν απαιτείται από τη νομοθεσία. «Για την τοποθέτηση των εργοταξιακών οικίσκων ή του στέγαστρου δεν χρειάζεται άδεια. Είναι προσωρινής φύσης εργοταξιακές εγκαταστάσεις», λέει στην «Κ» ο υπεύθυνος του εργοταξίου, Γιώργος Ντινόπουλος. «Οσο για τα μπάζα, η Θέμελη Α.Ε. είναι συμβεβλημένη με δύο αδειοδοτημένες εταιρείες διαχείρισης υλικών εκσκαφής και πρόκειται να τα διαθέσει σύμφωνα με τον νόμο. Η προσωρινή διάθεσή τους στον χώρο του εργοταξίου δεν απαγορεύεται».

http://www.iefimerida.gr/node/159722#ixzz34yQt3YsK

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο