Δυσάρεστη έκπληξη στην Καλλιθέα

Ως μια δυσάρεστη έκπληξη πήραν την απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης στην Καλλιθέα από την αρμόδια Επιτροπή…

Αυστηρή θεωρούν την απόφαση της Επιτροπής αδειοδοτήσεων να μην χορηγήσει άδεια στην Καλλιθέα, οι διοικούντες της ομάδας που εξέδωσαν και ανακοίνωση…

Αναλυτικά:

«Η τελεσίδικη απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης της ομάδας μας αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη.

Η ΠΑΕ ακολουθώντας πιστά την εγκύκλιο της Επιτροπής Αδειοδότησης κατέθεσε εμπρόθεσμα και στο σύνολό τους τα δικαιολογητικά των νομικών, των διοικητικών και των αθλητικών κριτηρίων όπως και εκείνα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Παρέμειναν σ’ εκκρεμότητα τα δικαιολογητικά των οικονομικών κριτηρίων, απόρροια των τεράστιων διαδικαστικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον αδόκητο θάνατο του Νικολάου Σαλευρή.

Αν και το εύλογο αίτημα της ΠΑΕ για παράταση του χρόνου υποβολής των δικαιολογητικών των οικονομικών κριτηρίων απορρίφθηκε και ακόμη αν και η ΠΑΕ κατέθεσε τελικά τ’ απαιτούμενα δικαιολογητικά πριν τη συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης, η πρωτόδικη απόφαση υπήρξε αρνητική με την αιτιολογία ότι δεν είχε προηγηθεί ο έλεγχος της Επιτροπής Αδειοδότησης.

Η ΠΑΕ αναγκάσθηκε και άσκησε κατά της αρχικής απόφασης έφεση, με την οποία πρόβαλε και απέδειξε τους λόγους ανώτερης βίας που παρακώλυσαν την εμπρόθεσμη κατάθεση των δικαιολογητικών των οικονομικών κριτηρίων.

Όμως και η έφεση αυτή είχε την ίδια τύχη. Κρίθηκε για μία ακόμη φορά ότι η ανάγκη του προηγούμενου ελέγχου των δικαιολογητικών από την Επιτροπή Αδειοδότησης δεν υποχωρεί. Δεν κάμπτεται ούτε σε περιπτώσεις ανώτερης βίας.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ΠΑΕ ερευνά το ενδεχόμενο προσφυγής στα υπερκείμενα όργανα, είναι αυτονόητη η πικρία μας για τις εξελίξεις.

Ο αιφνιδιαστικός και τραγικός θάνατος του ανθρώπου που υπήρξε για περισσότερο από 30 χρόνια η ψυχή της ομάδας μας, δεν στοιχειοθέτησε, κατά τα αρμόδια όργανα, έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός και η γνωστή τυπική -μέχρι γραφειοκρατική- αναγκαία διαδικασία νομιμοποίησης των κληρονόμων του Νικολάου Σαλευρή προκειμένου να παραστούν στη Γενική Συνέλευση, δεν αποτέλεσαν επαρκείς λόγους παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών. Τελικά η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων που αγωνίσθηκαν ανιδιοτελώς για να μη διαλυθεί μία ιστορική ΠΑΕ, δεν κρίθηκε άξια ανταμοιβής.

Εκφράζουμε την ευχή και την ελπίδα όλες οι ΠΑΕ ν’ αντιμετωπίζονται πλέον από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια σκληρότητα που αντιμετωπίσθηκε η ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Και τότε, όταν δεν θα υπάρχουν πλέον διακρίσεις μεταξύ ισχυρών και μη, το ελληνικό ποδόσφαιρο θ’ αρχίσει να γίνεται καλύτερο».

gazzetta.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο