Header AD

Ποιό είναι το ζητούμενο των δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα

Τρείς ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα, υπάρχει το ερώτημα, ποιό είναι τελικά το ζητούμενο για τους Καλλιθεάτες; Μας έδειξαν κάτι με την ψήφο τους στον πρώτο γύρο; τι ενστερνίστηκαν από τις προτάσεις των υποψηφίων; Ποιά μηνύματα τους άγγιξαν;.
Για να γίνει μία πλήρη ανάλυση και να δωθούν απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα  θα πρέπει να δούμε τα προγράμματα των συνδυασμών, τις προτάσεις, τα μηνύματα...
ίσως και τα διλήμματα τα οποία έθεσαν στους πολίτες. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο, γιατί για κάτι τέτοιο δεν θα έφτανε ο χώρος που καταλαμβάνει ένα άρθρο αλλά ίσως χρειαζόταν σελίδες επί σελίδων.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε και να αναγνώσουμε τα βασικά μηνύματα των υποψηφίων (κυρίως μέσα από το διαδίκτυο και από άρθρα-συνεντεύξεις τους) και το τι ήθελαν να περάσουν μέσα από αυτά. Ξεκινάμε από το τέλος της κατάταξης των συνδυασμών στον Α γύρο.

ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΓΡΙΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο τίτλος τους συνδυασμού ήταν ξεκάθαρος, αφήνοντας πίσω το παρελθόν ήθελε να τονιστεί το παρόν και κυρίως το μέλλον της πόλης. Νέοι άνθρωποι με αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις προσπαθούσαν να καταδείξουν πως είναι ανάγκη η Καλλιθέα να αλλάξει σε μια πιο ανθρώπινη πόλη.

ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Διαρκής διάλογος με τους πολίτες, βαρύτητα στους νέους και προοπτική για κάτι νέο δεν δείχνει καθόλου τυχαίο το βασικό μήνυμα της κεντρικής εκδήλωσης "Αλλάζουμε την μοίρα της Καλλιθέας"

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Εδώ είχαμε να κάνουμε με μηνύματα κυρίως πολιτικά αλλά και κριτική προς τους τοπικούς διοικούντες αλλά και την αντιπολίτευση πως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι νέο και πως το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν κόμματα και αντιλαικές πολιτικές

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Έντονη δραστηριότητα εκτός ΜΜΕ και διαδικτύου με κύριο μήνυμα να κερδίσουμε την πόλη μας. Ανατροπή τώρα. Για να κρατήσουμε την πόλη όρθια.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)

Τίτλος που αναδείκνυε την ανάγκη ενότητας για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη. Η δύναμη της Καλλιθέας ήρθε η ώρα να βγει και να αλλάξει τις γειτονιές, να ξαναφέρει το χαμόγελο.

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ -ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ζητούμενο να μπει η Καλλιθέα μπροστά από όλα τα άλλα. Γυρνάμε σελίδα αφήνoντας πίσω τον παλαιοκομματισμό

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ - ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Αναφορές στο παρελθόν με υπόσχεση συνέχειας του έργου και κεντρικό μήνυμα ο Άνθρωπος μπροστά

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ - ΚΑΡΝΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο δήμος θα πρέπει να σταθεί στους δημότες, λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας και μήνυμα πως μαζί αλλάζουμε την Καλλιθέα.

Αυτά είναι λίγο πολύ τα συνθήματα-μηνύματα που έβγαιναν από τις εκστρατείες των υποψηφίων. Ποιά είναι όμως τα συμπεράσματα;
Χωρίς να θέλω να ισοπεδώσω τα πάντα και χωρίς να θέλω να εξισώσω τις εκστρατείες των υποψηφίων -πάντα με βάση αυτά που παρέθεσα και γενικότερα τις τοποθετήσεις τους- τι κοινό υπάρχει;

Οι 7 στους 8 συνδυασμούς με τον έναν η με τον άλλο τρόπο, έμμεσα ή άμεσα δηλώνανε πως η κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Καλλιθέα πρέπει να αλλάξει. Oι περισσότεροι οραματίζονται ή επιδιώκουν κάτι διαφορετικό, εκφράζοντάς το ο καθένας με τον τρόπο του.
Όλοι σχεδόν εντοπίζανε το πρόβλημα της στασιμότητας, όλοι -πλην ενός- μιλούσαν για την ανάγκη αλλαγής, όπως και αν την χαρακτήριζε ο καθένας τους.
Άλλαγή, ανατροπή, να κερδίσουμε την πόλη, να ξαναφέρουμε το χαμόγελο, να σταθεί ο δήμος στους πολίτες κ.α
Ακόμη και ο συνδυασμός "Καλλιθέα Μπροστά" που εν μέρει προέρχεται από την απερχόμενη διοίκηση υπογράμμιζε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στις παθογένειες και τον παλαιοκομματισμό και να πάμε την Καλλιθέα μπροστά.

Με λίγα λόγια πολλοί από τους Καλλιθεάτες και τις Καλλιθεάτισσες που επέλεξαν τους 7 από τους 8 συνδυασμούς  -αν δεχτούμε πως συμφωνούσαν με τα μηνύματα και δεν ψηφίζανε οπαδικά-
θέλουν κάτι να αλλάξει, δεν μπορούν άλλο αυτό που συμβαίνει ή για τι ακρίβεια το ότι δεν συμβαίνει τίποτα σε αυτή την πόλη.

Όλα αυτά τα γράψαμε μάλλον για εμας γιατί ίσως οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα έχετε τις μεγάλες η τις μικρές ενστάσεις σας με το κείμενο.
Αλλά αν το κείμενο αυτό το γραψαμε για εμας...για το τέλος έχω μια ερώτηση για εσάς

Αν δεν "αλλάξει" αυτή την Κυριακή η Καλλιθέα... πότε θα αλλάξει;

Γου & Φου


Ποιό είναι το ζητούμενο των δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα Ποιό είναι το ζητούμενο των δημοτικών εκλογών στην Καλλιθέα Reviewed by athinapoli gr on 22.5.14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια