ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ – ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ “ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΟΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ”

Η Κλινική ΡΕΑ θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες του έργου του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας και να ενεργοποιήσει την κοινωνία σε δράσεις εθελοντισμού με σκοπό την εξεύρεση δοτών εθελοντών μυελού των οστών, διοργάνωσε την Τρίτη 6 Μαΐου στην Κλινική ΡΕΑ, ενημερωτική εκδήλωση.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κος Τζεφεράκος Αλέξανδρος, μαιευτήρας γυναικολόγος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κλινικής ΡΕΑ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: « Ίσως είσαι απλά ένα άτομο σ‘ αυτόν τον κόσμο, όμως για κάποιον μπορείς να γίνεις ολόκληρος ο κόσμος»
Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο κος Αποστολακόπουλος Παναγιώτης, Διευθυντής του Τμήματος των Κεντρικών Εργαστηρίων της Κλινικής ΡΕΑ και Υπεύθυνος του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων της Κλινικής, ο οποίος ανέλυσε τη διαδικασία λήψης δείγματος μυελού των οστών μέσω σιέλου ή αίματος τονίζοντας ότι είναι απλή, ολιγόλεπτη και ανώδυνη. Ο κος Γραφάκος Στέλιος Ιατρός και Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ύπαρξης εθελοντών δοτών μυελού των οστών καθώς
η ανεύρεση ατόμων με απόλυτη συμβατότητα είναι δύσκολη και ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών που πάσχουν από ασθένειες που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων (όπως λευχαιμία) δεν καταφέρνουν να βρουν συμβατό δότη. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Βαρελά Ιωάννα, Βιολόγος και Συνεργάτης του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, η οποία τόνισε ότι καθένας μπορεί να γίνει δότης αρκεί να βρίσκεται σε ηλικία 18-45 ετών, να είναι σε καλή κατάσταση υγείας και το σπουδαιότερο να είναι πρόθυμος να βοηθήσει οποιονδήποτε χρειάζεται μεταμόσχευση.
Τόνισε επίσης ότι η διαδικασία της μεταμόσχευσης είναι πλέον αρκετά απλή και γίνεται συνήθως με τη συλλογή αιμοποιητικών κυττάρων από το περιφερικό αίμα.

 Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών μπορεί να προσέρχεται κατόπιν ραντεβού στο Τμήμα των Κεντρικών Εργαστηρίων της Κλινικής ΡΕΑ και να έρχεται σε επικοινωνία με τον κ. Αποστολακόπουλο (Τηλ. Επικοινωνίας – ραντεβού: 210 9495071-2).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο