Πρόβλεψη για τον Β γύρο στην Καλλιθέα

Στο Α γύρο δεν έχετε παράπονο…σας ενημερώσαμε πριν από όλους…γράφαμε πως περνά στον δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Κάρναβος και πως θα δοθεί μάχη μεταξύ Ψαλιδόπουλου και Μαργαρίτη…και έτσι και έγινε…παρότι λοιδορηθήκαμε η αμφισβητηθήκαμε από κάποιους δεν πήραμε τίποτα πίσω γιατί πολύ απλά γνωρίζαμε πως θα επιβεβαιωθούμε και γι αυτό.


Δεν τα πήραμε πίσω ούτε όταν βλέπαμε πως τα δημοσιεύματα γενικώς έδιναν 5! πρώτους για την Καλλιθέα.

Η πληροφόρηση μας ήταν ακριβής γιατί δεν στηριζόμασταν μόνο σε μετρήσεις που είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες, αλλά είχαμε και σε βάθος ενημέρωση και για το παρασκήνιο των εκλογών αλλά πολύ περισσότερο για το κλίμα που υπήρχε στους δρόμους της πόλης μας.

Έτσι και τώρα ερχόμαστε και σας λέμε…

Δημοσκοπήσεις – μετρήσεις
Σε δύο δημοσκοπήσεις, που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και σε απόσπασμα μέτρησης που έτρεξε για άλλο λόγο!…η διαφορά του πρώτου γύρου ανοίγει…αυτό που δεν μπορεί να αποτυπωθεί στις μετρήσεις είναι αν υπάρχει δυνατότητα συγκράτησης της διαφοράς η αν όσο φτάνει η ώρα της κάλπης μεγαλώνει και άλλο. Οι συγκεκριμένες μετρήσεις έπεσαν μέσα ως προς τις προβλέψεις τους για τον Α γύρο τόσο πολύ που η πρόβλεψη με την πραγματικότητα είχαν μέγιστη απόκλιση κάτω της μιας μονάδας. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που πρέπει να τονισθεί είναι πως στο ερώτημα για το ζευγάρι του δεύτερου γύρου ο Κάρναβος επικρατεί της Μαργαρίτη και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά (αρνητικές-θετικές γνώμες κ.α) που για όσους γνωρίζουν έστω ελάχιστα από δημοσκοπήσεις πολλές φορές λένε περισσότερα από ότι οι ίδιες οι προβλέψεις ποσοστών.

Παρασκήνιο – Συμμαχίες

Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αλλά δεν είναι και τόσο σύνθετα.
Σε εκλογές με τόσους συνδυασμούς το θέμα συμμαχία είναι σημαντικό μόνο για τις εντυπώσεις. (εκτός αν υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται πως τραβάει από την μύτη τους ψηφοφόρους του σε ότι επιλέξει αυτός).
Παρόλα αυτά στο κομμάτι συμμαχίες και τα δύο επιτελεία έχουν δώσει αρκετές από τις δυνάμεις τους. Εμείς εντοπίζουμε την διαφορά στο ότι στο τέλος δεν θα παίξουν ρόλο, τόσο τα πρόσωπα όσο η ανάγκη των Καλλιθεατών που εκφράστηκε και με την ψήφο τους να υπάρξει αλλαγή στην πόλη. Δεν είναι τυχαίο πως οι 7 από τους 8 συνδυασμούς επιζητούν την αλλαγή με τον ένα η με τον άλλο τρόπο. Ακόμη και ο συνδυασμός του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου που είναι κομμάτι της απερχόμενης διοίκησης επιζητούσε την συνέχεια του έργου αλλά ταυτόχρονα ζητούσε την αλλαγή των πραγμάτων ώστε να εκλείψουν οι παθογένειες και ο παλαιοκομματισμός.
Σε επίπεδο προσώπων θα αναφερθούμε μόνο στο όνομα του απερχόμενου δημάρχου μιας και βοά το διαδίκτυο αλλά και όλη η Καλλιθέα πως δέχτηκε ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις από τον Βενιζέλο για να στηρίξει την Βάσω Μαργαρίτη στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πασοκ να διασωθεί προπαγανδίζοντας πως άσχετα αν κατακρημνίζεται σε εθνικό επίπεδο τουλάχιστον εξέλεξε κάποιους δημάρχους.

Πολή – κοινωνία

Για την πόλη καταλληλότεροι να μιλήσουν είστε εσείς…παρόλα αυτά θα σας δώσουμε και την δική μας εκτίμηση…κάτι έχει αλλάξει…κάτι υπάρχει στον αέρα, συζητιέται στα καφενεία και στις παρέες απλά οι περισσότεροι είναι συγκρατημένοι μιας και η μια εκ των δύο υποψηφίων (Βάσω Μαργαρίτη) βρίσκεται στην αυτοδιοίκηση από το 1983! κάτι που κάνει πολλούς να μην τους περνάει καν από το μυαλό η εικόνα πως μπορεί κάποια στιγμή ο κόσμος να επιλέξει κάτι διαφορετικό η να επιζητήσει την αλλαγή. Ωστόσο αυτό από την άλλη καταγράφεται στα υπερ Κάρναβου γιατί διαφαίνεται να υπάρχει όπως εξηγήσαμε και παραπάνω η γενικότερη τάση για αλλαγή στο εκλογικό σώμα.
Υπερ της Μαργαρίτη είναι και πως υπάρχει κομματικός μηχανισμός, παλαιός μεν αλλά έμπειρος, ενώ στα υπερ του Κάρναβου είναι πως παρότι δεν το κρύβει ούτε ο ίδιος από που προέρχεται πολιτικά (μήπως υπάρχει κανείς από παρθενογένεση;) διεκδικεί και λειτουργεί επάξια με τον τίτλο του ανεξάρτητου πολύ πριν και τις δημοτικές εκλογές του 2010 κάτι που τον κάνει περισσότερο ελκυστικό στους ψηφοφόρους των άλλων συνδυασμών.
Εδώ να σημειώσουμε πως πολλοί θεωρούν κομβικό σημείο πως ο Κάρναβος κατάφερε να μπει πρώτος στον δεύτερο γύρο χωρίς να στηρίζεται από κομματικό ή δημοτικό μηχανισμό. Κάτι που εκτός από το σοκ που προκάλεσε στους αντιπάλους του του δίνει και αβαντάζ για την τελική ευθεία.

Αυτά εκτιμούμε εμείς…συμπέρασμα…ο Κάρναβος προηγείται καθάρα απλά ψάχνουμε το μέγεθος της διαφοράς…μπορείτε να συμφωνείτε…μπορεί και να διαφωνείτε…
όπως και να έχει …Κυριακή…κοντή γιορτή!
Για να δούμε….Θα αλλάξει η Καλλιθέα;









Γου Φου 23/05/2014

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο