Σαρώνουν οι κλοπές μικρών αυτοκινήτων -Γιατί έχουν μπει στο στόχαστρο των συμμοριών

Μάστιγα έχει γίνει πλέον η κλοπή μικρών αυτοκινήτων, καθώς μαζί με τα τζιπ αποτελούν τον πρώτο στόχων των συμμοριών. Πλέον, ολοένα και περισσότερες εταιρείες αρνούνται να ασφαλίσουν τα ΙΧ πόλης, ενώ χιλιάδες ιδιοκτήτες τα έχουν βρει μία ημέρα χωρίς τιμόνι ή προφυλακτήρες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του υπουργείου Δημόσιας τάξης, πέρυσι έγιναν 15.614 κλοπές και διαρρήξεις αυτοκινήτων, με ένα μικρό ποσοστό από αυτές να εξιχνιάζονται. Από αυτές τις περιπτώσεις, στις 10.322 οι δράστες έκλεψαν ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Οπως αναφέρει το «Εθνος» σε σχετικό δημοσίευμα, ολοένα και περισσότερες εταιρείες σταματούν να ασφαλίζουν και κλοπή τα αυτοκίνητα πόλης, ή το πράττουν ανεβάζοντας τα ασφάλιστρα. Οπως εξηγούν στην εφημερίδα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το κέρδος και η μεγάλη ζήτηση είναι ο λόγος που έχουν αυξηθεί τόσο οι κλοπές. Αιτία είναι η υψηλή τιμή των ανταλλακτικών, όπως επίσης το γεγονός ότι τα μικρά αυτοκίνητα έχουν αποσπώμενα μέρη που αλλάζουν εύκολα και γρήγορα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι χιλιάδες άτομα να βρίσκουν κάποια στιγμή το αυτοκίνητό τους χωρίς τιμόνι, όργανα ενδείξεων, προφυλακτήρα, ζάντες ή «φτερά», ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση για τα πολυτελή τζιπ.
 http://www.iefimerida.gr/node/157387#ixzz33JaA9gUp

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο