Τα Ημισκούμπρια γύρισαν βίντεο κλιπ στο Μοσχάτο!

Τα Ημισκούμπρια είναι ένα από τα σπουδαιότερα Χιπ χοπ συγκροτήματα, αποτελούμενο από τους:Δημήτρη Μεντζέλο, Μιθριδάτη και Πρύτανη. Το όνομα του συγκροτήματος είναι όρος παρεΐστικος που όπως οι ίδιοι δηλώνουν χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες ώρες, σαν το “σκουμπρί”.

Τα Ημισκούμπρια, όπως και άλλα hip hop συγκροτήματα της εποχής, γνωρίστηκαν μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του Δ. Μεντζέλου στο SPACE FM το 1992 και ξεκίνησαν να κάνουν μουσική το 1993. Το 1995 αποφάσισαν να εισέλθουν στη δισκογραφία.
Τα Ημισκουμπρια έχουν ένα δικό τους label με τον αρχικό τίτλο HMI-REC που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε IMIZ BIZ ENTERTAINMENT, το οποίο έχει συγκεντρώσει καλλιτέχνες όπως τον Dr.Dreez (1997), τους Καβουροδεινόσαυρους (1999-2001), τη Klikaria (2000), τους Έτσι Ντε (2001-2005), τον B-Sykes (2005), τον Don Freaka (2012), τον Stereo Mike (2012) και τους ΤΡΙ.Π.Α. (2012).
Είναι το πρώτο ελληνικό χιπ χοπ συγκρότημα που
έκανε χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, ενώ το 1999 η διάσημη αμερικάνικη εταιρία DEF JAM (Beastie Boys ,LL Cool J,Anthrax) δίνει για πρώτη φορά το label της σε ευρωπαϊκό συγκρότημα. Τα Ημισκούμπρια χρησιμοποιήθηκαν σε cd rom που μίλαγε για την πρόληψη από τους σεισμούς και πρόσφατα σε αντικαπνιστικό cd rom με το κομμάτι “Πάφα πούφα το τσιγάρο”.
Το γνωστό συγκρότημα επέλεξε γνωστές περιοχές του Μοσχάτου για να γυρίσει το βίντεο κλιπ του τραγουδιού  ”Αν ήσουν άλλος” που συμμετέχει η Ευρυδίκη!
πηγή  my-mosxato.blogspot.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο