ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Ανοικτά σήμερα ΚΕΠ, υπηρεσίες δήμων, ληξιαρχεία

Δημοτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών θα κληθούν να δουλέψουν πέραν του κανονικού τους ωραρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αλλά και η εκλογική διαδικασία των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείο Εσωτερικών, πέραν του ωραρίου τους θα πρέπει να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ, υπηρεσίες των δήμων και ληξιαρχεία.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για το ποιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν:

Ειδικότερα, πρέπει “οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων (ληξιαρχεία, μητρώα αρρένων, δημοτολόγια και ΚΕΠ) να παραμείνουν ανοικτές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των υποψηφίων” στις παρακάτω ημερομηνίες και με ευθύνη του Δημάρχου, από το πρωί μέχρι την 24η ώρα βραδινή με την παρουσία διαπιστευμένου υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι υπάλληλοι “καλούνται, επίσης, να διευκολύνουν κατά το δυνατόν τους υποψηφίους κατά τις ακόλουθες ημέρες:
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαΐου 2014
Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, για τη διεξαγωγή τυχόν επαναληπτικών εκλογών.
Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο Πρωτοδικείο της δήλωσης νέου υποψηφίου δημάρχου ή περιφερειάρχη, σε αντικατάσταση αυτού που παραιτήθηκε ή απεβίωσε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο