Header AD

Τα φαβορί για τους 10 μεγαλύτερους δήμους

Στην τελική ευθεία ο προεκλογικός αγώνας για τις δημοτικές εκλογές και τα γκάλοπ έχουν καταγράψει ήδη τα φαβορί. Δείτε τα ονόματα που παίζουν για τους 10 μεγάλους δήμους.


Στην τελική ευθεία έχει μπει ο προεκλογικός αγώνας για τις δημοτικές εκλογές και 18 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες τα γκάλοπ έχουν καταγράψει τα φαβορί και τα δίδυμα που θα οδηγηθούν στον δεύτερο γύρο για να διεκδικήσουν την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του «Εθνους» τα ονόματα που «παίζουν» ως φαβορί αλλά και οι συνδυασμοί που θα οδηγηθούν τη δεύτερη Κυριακή στους 10 μεγαλύτερους δήμους της χώρας βάση των μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεων είναι:

Δήμος Αθηναίων

Ο νυν δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης φαίνεται να είναι πρώτος στις προτιμήσεις των Αθηναίων όπως καταγράφουν οι μετρήσεις κοινής γνώμης. Ακολουθούν ο ΑρηςΣπηλιωτόπουλος που έχει την στήριξη της ΝΔ και τρίτος είναι οΓραβιήλ Σακελλαρίδης που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και καταγράφει ανοδική πορεία. Με καθοδική πορεία καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος εμφανίζεται στην πέμπτη θέση κάτω από τον Ηλία Κασιδιάρη. Σύμφωνα με τις γκάλοπ που έχουν δημοσιευτεί υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Γιώργος Καμίνης βγαίνει νικητής στον δεύτερο γύρο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μετρήσεις ο Αρης Σπηλιωτόπουλος θα είναι αντίπαλος του δήμαρχου Αθηναίων την Δεύτερη Κυριακή ενώ ανοδική πορεία καταγράφει στα γκάλοπ και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος αυξάνει τα ποσοστά του κερδίζοντας αναγνωρισιμότητα στους πολίτες της Αθήνας και δεν αποκλείται να κάνει την έκπληξη και να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Τον Γιάννη Μπουτάρη δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Σταύρο Καλαφάτη, με τελευταία αυτή που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή ο Αγγελιοφόρος της εταιρείας «E-Voice». Στον δεύτερο γύρο επίσης η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου, που κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, δείχνει να κερδίζει απέναντι σε όλους τους αντιπάλους του και κυρίως τον υποψήφιο της Ν.Δ. Στ.Καλαφάτη. Ο τελευταίος δείχνει να συγκεντρώνει μέχρι τώρα τα ποσοστά της Ν.Δ. που είναι λίγο πάνω από το 20%, ενώ αντίθετα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης συγκεντρώνει λιγότερο από το μισό αυτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και είναι κοντά στο 20%. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος που είχε κατέβει και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε πάρει μόλις 3,67%.

Δήμος Πάτρας

Η κρίση που περνά το ΠΑΣΟΚ και στην Αχαΐα – στο παλαι ποτέ «πράσινο φρούριο» - αποτυπώνεται και στις υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές. Συνολικά 12 συνδυασμοί κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές εκ των οποίων οι τέσσερις από το ΠΑΣΟΚ. Από τα γκάλοπ που διενεργήθηκαν εκτιμάται πως πρώτος θα είναι ο Κώστας Πελετίδης (ΚΚΕ) που φαίνεται ότι θα κονταροχτυπηθεί την δεύτερη Κυριακή με τον Κώστα Χριστόπουλο που έχει την στήριξη της ΝΔ. Στην τρίτη θέση εμφανίζεται ο νυν δήμαρχος Πάτρας Γιάννης Δημαράς ενώ έκπληξη προκαλούν τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις ο Κώστας Σπαρτινός που έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήμος Πειραιά

Οι συνδυασμοί του νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Μώραλη θα είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το δίδυμο που θα δώσει τη μάχη για την δημαρχία του Πειραιά την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να είναι σκληρή καθώς δεν είναι σαφές με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν στον δεύτερο γύρο οι ψηφοφόροι του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα ο οποίος εμφανίζεται στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα. Τόσο ο νυν δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος όσο και ο Γιάννης Μώραλης έχουν ενισχύσει τα ψηφοδέλτια τους με σημαντικές προσωπικότητες του Πειραιά από τον χώρο του αθλητισμού και των επιχειρήσεων. Ο Β. Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες των παλάιμαχων αθλητών του Ολυμπιακού Τ. Μητρόπουλου, Χρ. Αρβανίτη και Γ. Σιγάλα ενώ με τον Γιάννη Μώραλη θα θέσουν υποψηφιότητα ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Πέτρος Κόκκαλης και η Ειρήνη Νταϊφά.

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Ισχυρό προβάδισμα στη «μάχη» των εκλογών στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης φέρεται να έχει, σύμφωνα με στοιχεία δημοσκοπήσεων, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κουράκης. Σύμφωνα με επικλήσεις στοιχείων δημοσκοπήσεων στο δεύτερο γύρο αναμένεται να αναμετρηθούν ο Γιάννης Κουράκης και ο Βασίλης Λαμπρινός του οποίου ο συνδυασμός πέρα από τη στήριξη της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ έχει στις τάξεις του και υποψήφιους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο δικός τους συνδυασμός με τον υποψήφιο Ηλία Λυγερό, θα είναι εκείνος που θα περάσει στο δεύτερο γύρο καθώς όπως λένε έχουν μεγάλη δεξαμενή ψήφων και το «ρεύμα» ισχυροποιείται όσο πάμε προς τις εκλογές.

Δήμος Βόλου

Ο Αχιλλέας Μπέος, παρά τις γνωστές εμπλοκές του με τη δικαιοσύνη, με όχημα την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, φέρεται να υπερτερεί για τον δήμο Βόλου. Για να γίνει αυτό υπήρξαν αρκετά γεγονότα με την υποψηφιότητα του δικηγόρου Μιχάλη Μιτζικού, για τον οποίο είχε ανακοινωθεί ότι υποστηρίζεται από την Ν.Δ. Στη συνέχεια υπήρξε τηλεφωνική ανάκληση της υποστήριξης αλλά ο Μ.Μιτζικός κατάθεσε συνδυασμό με την υποστήριξη τοπικών παραγόντων της Ν.Δ. Το ζητούμενο είναι ποιός θα ακολουθήσει στον δεύτερο γύρο το Αχ.Μπέο και αν θα είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή ο σημερινός δήμαρχος Παναγιώτης Σκοτινιώτης, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον πρώτο να υπερτερεί.

Δήμος Λαρισαίων

Μια ιδιαιτερότητα υπάρχει σ΄αυτές τις εκλογές στον δήμο Λάρισας. Η δημοτική παράταξη που είχε υποστηρίξει στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκείνη που είχε υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ και είχε επικεφαλής τον γιατρό Γ. Σάπκα -είχε χάσει στον Β γύρο για μόλις 217 ψήφους-δημιούργησαν μια «συμπαράταξη» και υποστηρίζουν τον οδοντογιατρό, Απόστολο Καλογιάννη. Σύμφωνα μάλιστα με τελευταία δημοσκόπηση ο τελευταίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, με μόλις 1% διαφορά από τον σημερινό δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη που υποστηρίζει η Ν.Δ. Το δίδυμο αυτό αναμένεται να αναμετρηθεί και στον δεύτερο γύρο και το αποτέλεσμα δείχνει αβέβαιο, αφού κατεβαίνουν στις εκλογές επίσης δύο υποψήφιοι από τον χώρο της Ν.Δ.(Ρένα Καραλαριώτου και Ντίνος Διαμάντος), ενώ υποψήφιος είναι και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εκτορας Νασιώκας.

Δήμος Περιστερίου

Ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης φέρεται ως το φαβορί στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές καθώς υπάρχουν μετρήσεις που εμφανίζουν ότι μπορεί να κερδίσει τον δήμο από την πρώτη Κυριακή. Στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου έχουν ενταχθεί στελέχη της ΝΔ, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και προσωπικότητες της πόλης που έχουν απήχηση στην τοπική κοινωνία. Για την δεύτερη θέση κονταροχτυπιούνται ο Δημήτρης Κελάφας που έχει συσπειρώσει εάν σημαντικό αριθμό στελεχών της Κεντροαριστεράς και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουγιουμτζή ενώ ανοδική πορεία έχει και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Τιμπλαλέξη.

Δήμος Ρόδου

Μετά την απόσυρση του δήμαρχου Σ. Κουσουρνά από την εκλογική μάχη για το δημαρχιακό αξίωμα, σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ το δίδυμο που θα δοκιμαστεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα είναι ο Φ. Χατζηδιάκος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και ο πρώην δήμαρχος της Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίουπου έχει την στήριξη της ΝΔ. Πολύ κοντά στα ποσοστά των δύο πρώτων βρίσκεται ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Υψηλάντης. Στον εκλογικό στίβο κατέρχεται ο προερχόμενος από τη ΝΔ Στράτος Καρίκης που πιθανολογείται ότι θα υποστηρίξει την δεύτερη Κυριακή τον Χ. Χατζηευθυμίου ενώ το ΚΚΕ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Καλέτσου Πότσου.

Δήμος Καλλιθέας

Η απόφαση του επί χρόνια δήμαρχου της πόλης και προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη να μην διεκδικήσει ξανά τον δήμο για λόγους υγείας, άνοιξε το παιχνίδι της διαδοχής. Η τάση που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Θ.Ψαλιδόπουλο, πρώην αντιδήμαρχο του Κώστα Ασκούνη, με τον Δ. Κάρναβο που προέρχεται από την ΝΔ, να διεκδικούν την δημαρχία και να περνούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Υψηλά ποσοστά αλλά κάτω από τους δύο προπορευόμενους καταγράφουν η Β. Μαργαρίτη που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος του Κώστα Ασκούνη καθώς και ο Π. Σκανδαλάκης οποίος έχει διατελέσει υπουργός της ΝΔ. Τον δήμο Καλλιθέας διεκδικεί και ο δημοσιογράφος Λ. Λασκαρίδης ο οποίος διαμόρφωσε ένα ψηφοδέλτιο με νέους ανθρώπους προκειμένου να διεκδικήσει την ψήφο των Καλλιθεωτών.

thetoc.gr
Τα φαβορί για τους 10 μεγαλύτερους δήμους Τα φαβορί για τους 10 μεγαλύτερους δήμους Reviewed by athinapoli gr on 1.5.14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια