Header AD

Ο Αρχιεπίσκοπος στα παιδιά κέντρου της «Αποστολής» στο Μοσχάτο

«Να ταξιδέψετε, να διαβάσετε, να αμφισβητήσετε, να ακούσετε μουσική, να δημιουργήσετε, να βρείτε το μεγαλείο που σας έχει δωρίσει ο Θεός, στην καρδιά σας, να αναζητήστε τη γνώση που θεμελιώνει ελπίδα και προοπτική» την παρότρυνση αυτή απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας, σήμερα το μεσημέρι, στα 62 παιδιά του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιού της «Αποστολής», «Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος», στο Μοσχάτο.

Με αφορμή τις ημέρες εορτών του Πάσχα ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα γευμάτισε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο, και τους ζήτησε τα εφόδια που θα τους δίνονται, να τα κρατήσουν μέσα τους αλλά και να τα πολλαπλασιάσουν! «Να μελετάτε τακτικά και σωστά για να κατακτήσετε τη γνώση, να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, να βάλετε γερά θεμέλια στη ζωή σας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε « βρίσκομαι σε μια κυψέλη της «Αποστολής» μας, ένα όμορφο μελίσσι με εντατική μάθηση, με
τραγούδια και όπως μου λένε, αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Τώρα το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια και χαίρομαι διότι υπάρχει μια αξιόλογη προσπάθεια από όλους σας και είμαι ικανοποιημένος. Διότι ο σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας για να κάνουμε καλά θεμέλια. Καθένας από εσάς χτίζει ένα σπίτι, το σπίτι του εαυτού του. Αν δεν έχει καλά θεμέλια θα έρθει ο άνεμος και η βροχή και θα το γκρεμίσει το σπίτι, ενώ αν έχει θεμέλια γερά θα αντέξει και θα υπάρχει προκοπή. Θέλω να περνάτε καλά, εμείς οι μεγάλοι το διαβάζουμε στο πρόσωπο μας και γινόμαστε και εμείς καλύτεροι γιατί όπως είπε και ο Χριστός μας, αν δεν στραφείτε και δεν γίνετε όπως τα παιδιά δεν είστε σε καλό δρόμο».

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους γονείς και τους δασκάλους είπε «Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός και ανθρώπινος» και κατέληξε «το αντίδοτο σε όσα περνάμε σήμερα παραμένει n δικαιοσύνη, μαζί με την αλληλεγγύη και την αυτοθυσία».

Η υπεύθυνη του κέντρου φροντίδας παιδιού Δώρα Βλάχου παρουσίασε την εξέλιξη του Κέντρου λέγοντας ότι «62 παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σιτίζονται, μελετούν , απασχολούνται δημιουργικά, ανακαλύπτουν ταλέντα, αναπτύσσουν δεξιότητες, ψυχαγωγούνται. Διδάσκονται αξίες και ιδανικά. Δέχονται ψυχολογική υποστήριξη. Νοιώθουν ασφάλεια, στοργή, φροντίδα, χαίρονται. Αν έπρεπε να επιλέξω κάποια χαρακτηριστική σκηνή από την καθημερινότητά τους για να σας μεταδώσω την ατμόσφαιρα, θα ήταν η στιγμή που τα βλέπουμε να έρχονται τρέχοντας και γελώντας τα μεσημέρια από το σχολείο κι ας έχουν ξεκινήσει τη μέρα τους στις 07:30 το πρωί. Είναι μια εικόνα χαράς που πάντα με γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί καθώς γνωρίζουμε ότι το κριτήριο των παιδιών είναι αυστηρό και αλάνθαστο, έτσι, φαίνεται πως κάτι εδώ, γίνεται σωστά».
πηγή  zougla.gr
Ο Αρχιεπίσκοπος στα παιδιά κέντρου της «Αποστολής» στο Μοσχάτο Ο Αρχιεπίσκοπος στα παιδιά κέντρου της «Αποστολής» στο Μοσχάτο Reviewed by marina tsalta on 2.4.14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια