Γενικές συνελεύσεις στους δήμους την Δευτέρα για την αξιολόγηση

Ημέρα γενικών συνελεύσεων στους δήμους της χώρας και ενημέρωσης των εργαζομένων θα είναι τελικά η ερχόμενη Δευτέρα, μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αρχικά με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστα Ασκούνη και στη συνέχεια με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ενώ δεν κατάφεραν να συναντήσουν τον, αρμόδιο για την αξιολόγηση, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να δεσμεύθηκε για παράταση στην εφαρμογή της αξιολόγησης του προσωπικού των δήμων, από τις 28 Απριλίου στις 28 Ιουνίου, οπότε θα γίνει ο πρώτος επιμερισμός των υπαλλήλων στις τρεις κλίμακες αξιολόγησης. Κατά συνέπεια θα μετατοπισθεί για τις 30 Αυγούστου η τελική αξιολόγηση.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κατά τη συνάντηση, δήλωσε μεν υπέρ της αξιολόγησης, διευκρίνισε όμως
ότι η Ένωση θεωρεί αδιανόητο η αξιολόγηση να προχωρήσει εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Η ΚΕΔΕ ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να συζητήσει μια σειρά θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της εγκυκλίου που εξέδωσε για την αξιολόγηση του προσωπικού και κάλεσε όλους τους δημάρχους της χώρας να απέχουν κατά την προεκλογική περίοδο από την εφαρμογή της.
Μετέφερε δε στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι είναι αδιανόητη οποιαδήποτε διοικητική μεταβολή ενόψει των εκλογών και υπενθύμισε την απαγόρευση, όπως προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από την πλευρά της, εμμένει στην αντισυνταγματικότητα του νόμου και τονίζει ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση καταλήψεων στα δημαρχεία της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα, ματαιώνεται προσωρινά εφόσον οι δήμαρχοι αποφασίζουν αναστολή της εφαρμογής της αξιολόγησης.
Εξάλλου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε σχετική ανακοίνωση- απάντηση στις διαμαρτυρίες συνδικαλιστών για το νέο σύστημα αξιολόγησης, μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Είναι προφανές ότι η ρύθμιση “ξεβολεύει” μια μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βαθμολογούντο με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούσαν συστηματικά στην εργασία τους. Είναι επίσης προφανές ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπαθεί για λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού να “αγκαλιάσει” αυτή τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο