Εκδήλωση για το Bullying στο Μοσχάτο

Εκδήλωση για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό πραγματοποιεί ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (bullying) στο Δημοτικό Σχολείο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Σολωμού, Κωνσταντινουπόλεως και Ομήρου).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση γονέων
και εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μοσχάτου – Ταύρου στο σοβαρό θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού, που λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο εκφοβισμός-θυματοποίηση (bullying) μαθητών από συμμαθητές τους αποτελεί μορφή βίας και επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται κυρίως στο σχολείο με σοβαρές επιπτώσεις για τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαδικασία της μάθησης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, αναφερόμενος στην προγραμματισμένη εκδήλωση, δήλωσε τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα ο σχολικός εκφοβισμός γίνεται αντικείμενο προσοχής, συζήτησης και μελέτης στην χώρα μας. Καθημερινά γονείς και εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με συμπεριφορές που σκοπό έχουν την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου από μαθητές σε συμμαθητές τους. Ο Δήμος μας, εκτός από την εκδήλωση που διοργανώνει με την ΕΨΥΠΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο, ήδη ξεκινά ενέργειες για να γίνει μέλος του Δικτύου κατά της βίας στο σχολείο με τους αρμόδιους φορείς. Ελπίζω γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας και να εργαστούμε όλοι μαζί για την ευημερία και την προώθηση της συνεργασίας και της ψυχικής υγείας στην πόλη μας.»

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17:30: Ώρα προσέλευσης

18:00 – 18:10: Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου

18:10 – 18:30: Η Δράση της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. στην Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού – Αιτιολογικοί Παράγοντες και Ψυχοκοινωνικές Επιπτώσεις του Φαινομένου

18:30 – 18:45: Μονάδα Παρέμβασης στην Κρίση: Καλές Πρακτικές – Διαχείριση Κρίσης

18:45 – 19:00: Ερωτήσεις

19:00 – 19:10: Διάλειμμα

19:10 – 19:25: Η σημασία της Πολιτικής του Σχολείου ενάντια στη Βία (παρέμβαση από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου)

19:25 – 20:00: Συζήτηση – Κλείσιμο
πηγή  moschatotavros.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο