ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό αναφορικά με το ζήτημα της ανάπλασης της παραλιακής μετώπου και την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των εξαγγελθέντων έργων. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό το έργο αυτό για την πόλη μας και τι ανάγκες θα εξυπηρετήσει. Η πόλη της Καλλιθέας ανέκαθεν ήταν συνδεδεμένη με τη θάλασσα. Ίσως κάποιοι μεγαλύτεροι θυμούνται την παραλία της πόλης μας αλλά και τα μπάνια που κάνανε στη θάλασσά μας. Με τη διαφαινόμενη ανάπλαση της παραλιακής λεωφόρου και την εκμετάλλευση της περιοχής, η Καλλιθέα μας θα βρει ξανά διέξοδο προς τη θάλασσα. Ταυτόχρονα θα αποκτήσει ένα αναγκαίο πνεύμονα πρασίνου (Μητροπολιτικό Πάρκο) που τόσο πολύ χρειάζεται, καθώς σήμερα παρέχει ελάχιστους χώρους αναψυχής και χαλάρωσης για τον πολίτη της…

Δεν σταματάνε όμως εδώ τα οφέλη που θα έχουμε από την υλοποίηση των έργων και την ανάκτηση της χαμένης παραλίας μας. Η ανάπλαση της παραλίας σε συνδυασμό και με τα Αναπτυξιακά έργα διεθνούς εμβέλειας στους τομείς περιβάλλοντος, πολιτισμού και τουρισμού (όπως το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Συνεδριακό και το Μητροπολιτικό Πάρκο) που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών, τονώνοντας και την οικονομία της πόλης μας.

Δεν θα πρέπει όμως απλά να πανηγυρίζουμε για τα όσα θετικά συμβαίνουν στην παραλία, αλλά και να προβληματιζόμαστε και κυρίως να προετοιμαζόμαστε για το μέλλον. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι η διαχείριση του συνόλου των νέων εγκαταστάσεων και η διατήρηση τους σε ένα υψηλό επίπεδο, ώστε να συνεχίσουν να αποτελούν πόλο έλξης. Για να μην τις δούμε να ρημάζουν, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο η βασική πρόκληση, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πώς το τεράστιο αυτό έργο θα αφομοιωθεί στην πόλη μας. Με ποιο τρόπο δηλαδή θα επιδράσει θετικά στην καθημερινή ζωή της Καλλιθέας.

Για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξουν παράλληλες και συμπληρωματικές δράσεις και να δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής. Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι η επόμενη Δημοτική Αρχή οφείλει να προχωρήσει σε μια σειρά από υποστηρικτικές παρεμβάσεις, προκειμένου το σημαντικό αυτό έργο να δώσει πνοή ανάπτυξης σε ολόκληρη την πόλη. Οι καθυστερήσεις και η αδιαφορία που παρατηρούμε μέχρι σήμερα από τη διοίκηση του Δήμου καταδεικνύουν την έλλειψη ενδιαφέροντος, αλλά και σχεδίου για το μέλλον της πόλης μας της Καλλιθέας μας.

Μιχάλης Νικολαράκος

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με το συνδυασμό «Η Καλλιθέα Αλλάζει» του Δημήτρη Κάρναβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο