Παρουσίαση του βιβλίου «Υπόγειος» των Δημήτρη Μητσοτάκη και Αλέξανδρου Σικιαρίδη

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το βιβλίο ‘Υπόγειος’, των Δημήτρη Μητσοτάκη και Αλέξανδρου Σικιαρίδη, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο Polis Art Café.

Στη μνημονιακή Αθήνα οι άνθρωποι πεινούν για ζωή. Για τη ζωή που θεωρούν ότι θα τους άξιζε, για τη ζωή που δεν μπορούν πια να ζήσουν. Η μωρόπιστη Ντίνα και ο μεγαλομανής Πάνος, ο συνταξιούχος Μενέλαος και η κόρη του Όλγα, η Αλίκη (ή Βίλμα ή Ελευθερία ή…), ο Γιάννης ο Τσακ Μπαμ και ο φίλος του Μάκης συγκρούονται με σκιές και φαντάσματα, αγαπούν και υποφέρουν μέσα από το Facebook, το Erodate και το Skype, κυνηγώντας ένα κομμάτι ευτυχίας. Κάτω από τον μανδύα του καθωσπρεπισμού και του «φυσιολογικού» ανθρώπου, οι ήρωες του Υπόγειου καταγράφονται με αδιακρισία και ρεαλισμό από μια υποδόρια κάμερα που κινηματογραφεί κάθε λεπτομέρεια από τις παράλληλες ζωές τους, αποκαλύπτοντας τη διαστροφή και την παθογένεια της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που αναζητεί τη χαμένη της αξιοπρέπεια.

O Δημήτρης Μητσοτάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και ζει στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία εργάστηκε ως μουσικός και το 1994 δημιούργησε το συγκρότημα «Ενδελέχεια», στο οποίο συμμετείχε ως στιχουργός, συνθέτης και ντράμερ έως τη διάλυση του συγκροτήματος, τον Απρίλη του 2009. Έχει εκδώσει δύο λογοτεχνικά βιβλία: Καυτή σούπα (Ελληνικά Γράμματα, 2007) και Η μονοκατοικία (Τόπος, 2009) και δύο προσωπικές δισκογραφικές δουλειές με το συγκρότημα «Ευδαίμονες». Από το 1994 εργάζεται ως μουσικός επιμορφωτής στο ΚΕΘΕΑ Διάβαση. Έχει εργαστεί ως μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο. Διευθύνει το μουσικό εργαστήρι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δύο κόρες.

Ο Αλέξανδρος Σικιαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1991. Εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων και της διαφήμισης. Έχει αρθρογραφήσει για χρόνια στον περιοδικό τύπο. Έχει μια κόρη που του έχει χαρίσει την μόνιμη ιδιότητα του πατέρα.

Θα μιλήσουν: Ο δημοσιογράφος – στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κουλουκάκος.

Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Μικιός, Ντίνος Ποντικόπουλος, Γιώτα Γεωργοπούλου.

Τη βραδιά θα κλείσουν μουσικά o Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «Ευδαίμονες», με ένα μικρό ακουστικό σετ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο