Η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας στο πρώην ΙΚΑ…

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας και γύρω Δήμων πραγματοποίησε παρέμβαση στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) Καλλιθέας την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη.
Στους παρευρισκόμενους, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, μίλησε η Λία Σάλτου.
Στην ομιλία της επισήμανε ότι Λαϊκή Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό των γιατρών που απεργούν ενάντια στην κινητικότητα, τις διαθεσιμότητες και την αξιολόγηση που θέλει να τους επιβάλλει η κυβέρνηση.
Κατήγγειλε την κυβέρνηση που σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, υλοποιούν τις αποφάσεις
των μονοπωλιακών ομίλων για να φέρει απολύσεις, να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, να υποβαθμίσει περεταίρω τις υπηρεσίες υγείας και τελικά να ολοκληρώσει το σχέδιό της για μια υγεία στα χέρια των επιχειρηματιών και των μονοπωλιακών ομίλων, που θα κλείνει τις πόρτες σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
Τόνισε ότι, στην περιοχή μας, με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο
των ιατρείων του ΙΚΑ (σήμερα ΕΟΠΥΥ), τεράστια είναι τα προβλήματα που συσσωρεύονται για τις λαϊκές οικογένειες. Τεράστιος όγκος εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και γυναικών εξυπηρετείται από το ΕΟΠΥΥ Καλλιθέας, αφού κλείνουν τα αντίστοιχα ιατρεία Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου και Μοσχάτου-Ταύρου.
Το αιματολογικό εργαστήριο υπολειτουργεί, πολλές ειδικότητες χρειάζεται μήνες για να κλείσεις ραντεβού.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποδομές που μένουν αναξιοποίητες με διάφορες προφάσεις, την
ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία
θησαυρίζουν. Οι προσλήψεις σε υγειονομικούς είναι δυσανάλογες με τις λαϊκές ανάγκες. Κάλεσε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, συνταξιούχο, γυναίκα και τη νεολαία που πλήττεται από αυτά τα μέτρα, να ενώσει τη φωνή του μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και να την κάνει δύναμη ανατροπής αυτής της πολιτικής. Δεν χωράει απογοήτευση και εφησυχασμός. Μόνη λύση είναι να δοκιμάσουμε την δύναμη που μας δίνει ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας. Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών για να υπερασπιστεί το δικαίωμά τους στη δουλειά και το δικαίωμά των λαίκών οικογενειών στη δημόσια και δωρεάν σύγχρονη υγεία και διεκδικεί:
1. Μονιμοποίηση του προσωπικού που είναι με συμβάσεις.
2. Συμβάσεις με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, αυξήσεις σε μισθούς και πλήρη
ασφαλιστικά δικαιώματα.
3.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
4. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ
και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και η επιχειρηματική δράση στην Υγεία.
5. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό.
6. Να φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο