Header AD

O Οργανισμός Παιδικής Αγωγής & Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας


Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής & Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία εκτός των εργαζομένων, αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων αθλητικών σωματείων της πόλης μας.
     Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γ. Μαργωμένος ευχαρίστησε όλους του εργαζόμενους, αλλά και τους αθλητικούς φορείς για την καλή συνεργασία που βοηθά στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σ’ ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον καλούμαστε όλοι εμείς να φωνάξουμε ένα ισχυρό ΝΑΙ στις κοινωνικές δράσεις της πόλης μας. Η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος Κ. Ασκούνης, τον οποίο ευχαριστώ για το συνεχές ενδιαφέρον του και την συμπαράστασή του στις προσπάθειες που καταβάλουμε για να αισθάνονται οι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης μας την συμπαράσταση μας σε καθημερινή βάση, έλαβε την απόφαση έναντι οιουδήποτε κόστους και με γνώμονα τις δυνατότητες που έχει να διατηρήσει το σύνολο των κοινωνικών της δράσεων τόσο σε κοινωνικό επίπεδο με
την εύρρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών και όχι μόνο, όσο και σε αθλητικό επίπεδο με τη συνέχιση της υλοποίησης των προγραμμάτων μαζικού και σχολικού αθλητισμού.  Οι συνεχής προσπάθειες που καταβάλουμε τόσο με την αναβάθμιση των χώρων όσο και με τις συντηρήσεις των κτιρίων, αλλά και τη στελέχωσή τους δίνουν τη δυνατότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό να ξεπεράσει οικονομικές δαπάνες που αφορούν χρήσεις δημοτικών χώρων με τη δωρεάν παραχώρηση στα τμήματά τους, να ασχοληθούν κύρια με την ανάπτυξη των αθλημάτων που καλλιεργούν. Θα πρέπει όμως και οι ίδιοι οι παράγοντες να συνειδητοποιήσουν ότι το χθες ήταν μια άλλη Ελλάδα και το σήμερα μια τελείως διαφορετική Ελλάδα. Και όταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραχωρούνται άνευ οικονομικού τιμήματος σε συλλόγους της πόλης μας, οι δημότες ή τα παιδιά τους που συμμετέχουν σ’ αυτά δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν στα σωματεία υψηλές συνδρομές. Η χώρα μας είναι στο χείλος της καταστροφής και θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και η πολιτεία κατ’ επέκταση ο Δήμος οφείλουν να διαφυλάξουν ανέξοδα το δικαίωμα στην άθληση κάθε μέλους της κοινωνίας μας. Η κοινωνική προσφορά του Δήμου μας μέσω των τεραστίων προσπαθειών οικονομικών και διοικητικών τις οποίες σε καθημερινή βάση καταβάλλουμε για τη σωστή λειτουργία των βρεφονηπιακών μας σταθμών με την παράλληλη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό τους τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει εν τοις πράγμασι τη σταθερή απόφαση της διοίκησης να συνεχίσει να προσφέρει σε κοινωνικό επίπεδο.» Κλείνοντας ευχαρίστησε τη διευθύντρια του Οργανισμού κ. Σαμπλίδου και τον τμηματάρχη οικονομικού κ. Βλάσση για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν έτσι ώστε να λυθούν άμεσα οικονομικά ζητήματα των συνεργατών στους παιδικούς σταθμούς, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη διευθύντρια παιδικής αγωγής κ. Παπιγκιώτη και μέσω αυτής όλους τους συνεργάτες των παιδικών σταθμών για τις πραγματικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν στα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτούς. Κάλεσε τον Δήμαρχο Καλλιθέας///

     Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης, στη δική του σύντομη ομιλία αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που καλούνται σήμερα οι Δήμου της χώρας να λειτουργήσουν, με τις περικοπές και την απαγόρευση προσλήψεων που δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο των υπηρεσιών προς το δημότη. Τόνισε ότι το αυτονόητο, ειδικά στην εποχή μας, είναι να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, κι όχι να ξεχωρίζουμε γιατί δουλεύουμε. Για να βγούμε από το τέλμα και να αποδώσουμε στον πολίτη το μέγιστο πρέπει να υπάρχει ενότητα όλων των δυνάμεων.
Αναφερόμενος στο μεγάλο κομμάτι του αθλητισμού στην πόλη μας, τόνισε ότι πλέον ο Δήμος δεν είναι σε θέση να βοηθήσει στο βαθμό που βοηθούσε και θα πρέπει όποιος θέλει να είναι αθλητικός παράγοντας να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του τις ευθύνες. «Αισθάνομαι άσχημα όταν μόνο ζητούν. Έλεος πια με τα σωματεία. Κάποιοι λένε ότι φτιάχνονται σωματεία για να εκμεταλλευτούν τους αθλητικούς χώρους του Δήμου και να εισπράττουν ένα τίμημα από τους γονείς για να βγάλουν χρήματα, μακριά όμως από εμένα και τη διοίκηση του δήμου αυτή η άποψη. Όμως θα πρέπει να καταλάβετε ότι όσοι αποφασίζουν να φτιάξουν ένα άλλο σύλλογο, γιατί διαφωνούν με τη διοίκηση του ήδη υπάρχοντος, ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους παραχωρήσουμε χώρους και ωράρια. Κανένα απολύτως σωματείο δεν έχει αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας, και κανείς ποτέ δεν έχει δώσει χρήματα για τη συντήρηση αυτών.» Κλείνοντας ο Δήμαρχος συνεχάρη προσωπικά τον Πρόεδρο του Οργανισμού για τον τρόπο λειτουργίας του, όπως επίσης το Δ.Σ. του Οργανισμού και το σύνολο των εργαζομένων σε αυτόν.
Την τελετή της κοπής της πίτας έκλεισε η Αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Οργανισμός είναι ένα δύσκολο κομμάτι στο δήμο Καλλιθέας, χαίρομαι που ο Γιώργος ο Μαργωμένος δούλεψε και δουλεύει για την περαιτέρω εξέλιξη του καθώς παρέλαβε ένα σημαντικό έργο το οποίο είχα την τιμή σαν πρόεδρος κι εγώ να έχω άμεση συμμετοχή κι εκείνος το πήγε παραπέρα, κάτι που άλλωστε χρόνια έκανε για τον αθλητισμό.. Είναι ειλημμένη η απόφασή μας να στηρίξουμε με οποιοδήποτε κόστος τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και φυσικά τη στήριξη του αθλητισμού στην πόλη μας.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Β. Μαργαρίτη, Κ. Πολυχρονίδης, Γ. Παυλίδης και ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού και γ.γ. της ΕΠΣ Πειραιά κ. Βρακας, η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού και Δημοτική Σύμβουλος κ. Αθηνά Εξάρχου.  Οι δημοτικοί σύμβουλοι: κ.κ. Παν. Δημάκος, Λ. Ταλιακού, Αν. Γιαννακού – Πάσχου, τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Μπάμπης Αμαραντίδης, Αρ. Λαμέρα, Φ. Μαρμαράς, Σ. Βαλαβάνης, Ηλ. Γιοβανούση, ο Πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Αποστολίδης. Τα αθλητικά σωματεία εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ. :Ταχινάκο & Αθ. Πάνια (ΕΣΠΕΡΟΣ), Θ. Δούνη (Μέλος ΑΕ ΙΚΑΡΟΣ), Κ. Ριχάρδο & Αχ. Μπογδανίδη (ΑΣ ΠΟΛΙΣ), Ν. Ηλιόπουλο (ΙΚΑΡΟΣ τμ. Ποδοσφαίρου), Σπ. Ρεκατσίνα (Φοίνικας Καλλιθέας), Βας. Σπηλιωτόπουλο (Ολυμπιακός Καλλιθέας), Κ. Τσιβλιτίδη (ΑΕ Καλλιθέας), Δ. Μπαρούς & Ν. Λυκουρόπουλο (ΣΕΑΝΑΤΚ), Αργ. Σοφρά (ΔΑΣ Καλλιθέας), Ανδ. Αλεβιζόπουλο (ΑΕΤΟΣ Καλλιθέας)
O Οργανισμός Παιδικής Αγωγής & Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας O Οργανισμός Παιδικής Αγωγής & Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας Reviewed by Νότιος Χτύπος on 22.2.13 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια