ΤΕΛΙΚΑ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»;

Τη δεκαετία του ‘90 ο Γιάννης Μηλιώκας, με γλώσσα απλή και λαϊκή τραγουδούσε προφητικά: «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες, να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συνδαιτυμόνες του στο μεγάλο φαγοπότι από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους δεν ήμασταν εμείς. Δεν ήταν ούτε ο άνεργος, ούτε ο συνταξιούχος των 600 ευρώ, ούτε ο μικρομεσαίος, ούτε ο μισθωτός. Τα φάγανε μεταξύ τους τα τζάκια και τα επιχειρηματικά λόμπυ που το ίδιο το κρατικοδίαιτο συστημικό κατεστημένο δημιούργησε. Και δυστυχώς δεν τα φάγανε. Τα τρώγανε, τα τρώνε και θα προσπαθούν πάντα να τα τρώνε. Από το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Τρικούπη το 1893, το σχέδιο Μάρσαλ μέχρι το Χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το σημερινό μνημόνιο.
Η ρήση «μαζί τα φάγαμε» στην ουσία δεν προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες και να αναδείξει συνυπαιτιότητες. Είναι όμως η έκφραση της απόλυτης απαξίωσης ενός εξαθλιωμένου κοινωνικού συνόλου, το οποίο πάση θυσία δεν πρέπει να αντισταθεί. Έρχεται να συμπληρώσει τα φοβικά σύνδρομα που καλλιεργούνται ώστε ο πολίτης για να μη χάσει τη δουλειά του, για να μην του κοπεί η σύνταξη, για να μην χρεωκοπήσει θα πρέπει να κάτσει φρόνιμα και συντεταγμένα και να υπακούει «εις τας εντολάς». Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, που όλοι διαπιστώνουν τη χρεωκοπία του πολιτικού – κομματικού συστήματος, όλοι απαξιώνουν τη σημερινή πολιτική κατάσταση αλλά οι μορφές αντίστασης περιορίζονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με ημερομηνία λήξεως ή, ακόμα χειρότερα, σε προβοκατόρικα επεισόδια και καταστροφές.
Μέσα σε αυτό το ζοφερό και αδιέξοδο περιβάλλον η λαϊκή αγανάκτηση μετουσιώνεται σε πράξη. Μετά τη διαπίστωση, μετά την απαξία, μετά το τέλμα, ο Γιάννης Δημαράς άρθρωσε εναλλακτική πολιτική πρόταση. Ξεπερνώντας κομματικές γραμμές, παλαιοκομματικές πρακτικές και συμφεροντολογικές επιλογές είπε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Έκανε κάλεσμα πολιτών. Τους κάλεσε στο άρμα του. Κάποιοι ανεβήκαμε. Και κάθε μέρα ανεβαίνουν κι άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι και γινόμαστε πολλοί. Ανέβα κι εσύ! Δώσε την ορμή σου στο Άρμα Πολιτών. Γιατί δεν θα τα καταφέρουν να μας πουν ούτε μ…άκες, ούτε χαζούς, φίλε Μηλιώκα.

Νίκος Βασιλάκος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών
“ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “ΤΕΛΙΚΑ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»;”

  1. Ανώνυμος

    Αγαπητε κυριε Βασιλάλακο δεν μας είπατε τιποτε σκεφτήκατε ποτέ οτι και μ'ονο αυτή η χαμογελαστή φοτογραφία σας είναι αντιφατικητη με τα λογια σας οσο για το σχεδιο μαρσαλ όπως το λέτε το γνωρ΄ξζετε ή μηπως είσται πολύ μικρος ακόμη και για να το αναφερεται
    Μιλάτε για φοβικά σ'υνδρομα πια είναι αυτα κύριε Βασιλάκο εσεις ίσως και οι οι παρατρεχαμενοί σας
    Προσεχετε κυριε θα ειμαι εδω και θα σας παρακολουθω , αν θελετε να είστε σωστός θα είμαι ο πρωτος που θα είμαι μαζί σας άλλως φωτια και τσεκούρι
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

  2. Ανώνυμος

    Συγχωρ'εστε την γραφή μου αγαπητ'ε κύριε Βασιλάκ μα μώλις τώρα προσπαθω να μάθω να γρ΄φω σε αυτό το πράμα που λ'εγετε ηλεκτρονικός υπολογιστης εαν νομίζεται πως εχει αξια μπορείτε να μου απαντήσετε εαν βεβαιως εχετε αυτη δυνατόυητα και τα λογια σας δεν περιοριζονται σε αυτούς τους φαφλατισμύς που μ΄ολις διαβασα .
    Ας δούμε λοιπόν έναν πολιτικό που μπορει να απαντ'ησει μ'εσω διαδικτ'υου 'η μηπως όχι μήπως ακόμη και αυτό το εγραψε άλος για εσας κύριε Βασιλάκο??????????????????????????????????????????????????????????

Αφήστε ένα σχόλιο